SON DAKİKA
Hava Durumu

Hızlı trende güzergah değişimi

SON GÜNLERDE HIZLI TRENLE İLGİLİ ÇIKAN GÜZERGAH VE İSTASYONLAR HAKKINDA ÇIKAN ÇEŞİTLİ HABER VE SÖYLENTİLERE SON NOKTAYI AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ VE TBMM MİLLİ SAVUNMA KOMİSYONU BAŞKANVEKİLİ HÜSEYİN ŞAHİN KOYDU. (FATİH AK/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hızlı trende güzergah değişimi
Bursa’nın Yenişehir ilçesinden geçmesi planlanan hızlı tren projesinin güzergahları değişti.
Son günlerde güzergah ve istasyonlar hakkında çıkan çeşitli haber ve söylentilere son noktayı AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin koydu. Şahin, “Çıkan pürüzler sebebiyle Yenişehir’den ötesi için proje aşamasına gelinememişti. TCDD nihayet bu engeli aştı ve proje ihalesi yaptı. 540 günlük süresine rağmen yıl sonuna kadar 240 günde bitirilmesi istenen proje hızlı tren bağlantısının Osmaneli’ne yapılmasını öngörüyor. Buna göre kesinleşen güzergah üzerindeki yerleşim noktalarının tek tek haritada işaretlendi” dedi.
Projeye göre Eğerce’nin ardından Terziler ve Hayriye köylerinin yakınlarından devam edecek olan hızlı trenin Köprühisar, Çelebi, Afşar köylerinden Yenişehir’e geleceğini söyleyen Şahin, “Çizimi süren yeni projeye göre hızlı tren hattı Yenişehir’in kuzeyinden bir yarım ay çizerek geçecek. Yenişehir Havaalanı karşısından ve kara yoluna paralel devam ettikten sonra Çardak, Koyunhisar, Marmaracık, Seymen köylerini aşacak. Buradan da Barakfakih’e inecek” diye konuştu.
Yenişehir’de havalanı bölgesinde 1 istasyon olacağını bildiren Şahin, "Fakat ilçeye 1 tane daha yük ve yolcu istasyonu kazandırmak için görüşmelerimiz sürüyor. İnşallah bu istasyon da Yenişehir'e olur. Bugüne kadar Yenişehir ilçemize ne söz verdiysek yerine getirmek için çalışıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yetkili makamlar dışında yapılan açıklamalara kimse itibar etmesin" şeklinde konuştu.
Şahin, "Yarım kalan Bursa Geçit'ten Erdoğanköy'e kadar olan projenin ikmal ihalesi de temmuz ayında yapılacak. Hızlı trende hiçbir sıkıntı yok. Hızlı tren projemiz Bursa’ya, Yenişehir’e, ülkemize hayırlı olsun" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.