SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl Belediyesi'nden Ramazan'a özel etkinlikler

İnegöl Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerini ilçenin çeşitli noktalarda dolu dolu gerçekleştirecek. Ramazan ayında yapılması planlanan öze

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2015 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2015 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Belediyesi'nden Ramazan'a özel etkinlikler
İnegöl Belediyesi Ramazan ayı etkinliklerini ilçenin çeşitli noktalarda dolu dolu gerçekleştirecek.
Ramazan ayında yapılması planlanan özel etkinlikleri açıklayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ramazan ayı sosyal yardımlarına belediye olarak yaklaşık 15 gün önce erzak paketlerinin dağıtımı ile başladıklarını söyledi. Bu manada bin 200 erzak paketinin dağımı bitmek üzere olduğunu belirten Aktaş, bu yılki Ramazan Sokağı etkinliklerinde stand kurulmayacağını hatırlattı. Ancak Ramazan etkinlikleri kapsamında dolu dolu programlarla halkla birlikte olacaklarının ifade eden Aktaş, "Ramazan ayı boyunca geceleri, çeşitli etkinlik ve programların yanı sıra, çocuklarında bulunmaktan zevk alacağı çeşitli yarışmalar, oyunlara ve tiyatrolar düzenleyeceğiz. Tiyatrolar, şiirler, sema gösterileri, ramazan sohbetleri ve daha bir çok etkinlikle hep birlikte olacağız" diye konuştu.
Ramazan ayında kitap fuarını izlenime açacaklarını da ifade eden Başkan Aktaş, “Bu yıl uzun zamandır ilçemizde yapılmayan bir organizasyona daha ev sahipliği yapacağız. Heykel girişinde Saat Kulesi’nde başlayacak olan bir Kitap Fuarı organizasyonu yapıyoruz. Yaklaşık 15 gün açık kalacak Kitap Fuarımızda birçok kitap kitapseverlerle buluşacak. Ayrıca son yıllarda gelenekselleştirdiğimiz Kadir Gecesi akşamında İshakpaşa Camii önü iftarı ile Kadir Gecesi İshakpaşa Camii özel programı ve helva ikramını bu yıl yine tekrar edeceğimizi de belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
MAHALLELERDE ETKİNLİK
Daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda İnegöl merkezindeki Ramazan etkinliklerine gelemeyen vatandaşları unutmadıklarını belirten Aktaş konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Mahalle olarak İnegöl’e bağlanan 4 eski belde ile Alanyurt Bölgesi Yunus Emre Spor Kompleksi, Baykoca Mahallesi TOKİ Konutlar Bölgesi ve Dipsizgöl mahallemizde de etkinlikler gerçekleştireceğiz. Ramazan ayını sadece kültürel ve sanatsal etkinliklerden ibaret görmediğimizi de özellikle belirtmek istiyorum. Bu yıl Ramazan ayında özellikle dar gelirli ailelerimizle birlikte olmaya özen göstereceğiz. Zengin sofralarından ziyade Sosyal Yardım Merkezimizde kayıtlı gerek gıda gerek yakacak veya giyim yardımı yaptığımız ailelerle aynı sofralarda iftarımızı açacağız. Buna dair planlamalarımızı da tamamlamak üzereyiz.”
‘HER YERDE RAMAZAN’
‘Her Yerde Ramazan’ parolasını hayata geçireceklerini belirten Aktaş, “İnegöl’de ve kardeş şehirlerimizde ‘Her Yerde Ramazan’ parolası ile kardeş şehirlerimiz başta olmak üzere yurtdışındaki Müslüman kardeşlerimizle inşallah bu yılda buluşacağız. Kosova Mitroviça, Bosna Hersek Donji Vakuf, Adıgey Özerk Cumhuriyeti Tahtamukay, Bulgaristan Borino, Gürcistan Batum, Sudan Khartum da iftar sofralarında olacağız. Ayrıca yine bu şehirlerde erzak paketi dağıtımlarımızda olacak. Bu yıl Kosova’nın başkenti Priştina’da da bir gece iftar sponsorluğu yapacağız. Bu şekilde 8 farklı şehirde İnegöllü çok değerli hayırsever işadamlarımızın hayırları ile iftar sofralarına eşlik edeceğiz. Buradan iftar sofraları ile erzak paketlerinin hazırlanmasında ve dağıtılmasında sponsor olan çok değerli işadamlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum. Bu vesile ile bütün İnegöllü hemşerilerimin Ramazan ayını ve hemen akabinde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramını bütün kalbimle tebrik ediyor, sağlık, mutluluk, huzur ve kardeşlik içerisinde geçmesini Allah’tan temenni ediyorum” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.