SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöllü çilek üreticilerinin su sıkıntısına son

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, çilek üretimi ile ünlü olan Kurşunlu’daki çiftçilerin imdadına BUSKİ yetişti. Türkiye genelinde bu yıl y

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2014 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöllü çilek üreticilerinin su sıkıntısına son
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, çilek üretimi ile ünlü olan Kurşunlu’daki çiftçilerin imdadına BUSKİ yetişti. Türkiye genelinde bu yıl yaşanan kuraklık sebebiyle BUSKİ tarafından Kurşunlu göletine kapalı sistemle su takviye edilecek. 1.2 milyon TL’lik yatırımın bir ay içinde tamamlanıp suyun gölete ulaştırılacağı bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ve Adil Kansu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (BUSKİ) İnegöl Şubesi Müdürü Ahmet Aka ve BUSKİ Proje Kontrol Mühendisi Mehmet Tanas ile birlikte Kurşunlu’daki Çayköy deresi mevkiindeki çalışmaları yerinde inceledi.
Proje Kontrol Mühendisi Mehmet Tanas, “Bu proje ile Kurşunlu'daki 5 bin 200 dönümlük çilek üretim tarlasına su götürülecek. Proje ile mahallemizde çilek üretimi yapan vatandaşa yardımcı olunacak. Vatandaştan gelen talep üzerine başlatılan çalışmalar sürüyor. Çayköy deresinden Kurşunlu göletine su götürülecek. Bu yıl yağışların az oldu. Çilek üreticileri sıkıntıda. Projeyi şu anda uyguluyoruz. Toplam 5 kilometre olan kapalı sistemin 4,5 kilometrelik kısmına 400’lük çelik boru döşedik. Boruların saniyede 60 litre su kapasitesi var. Bir ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu sistemi Kurşunlu'ya hediye ediyoruz. Çilek üreticimiz güle güle kullansın. Bundan sonraki bakım onlara ait. Uzun ömürlü proje olacağına inanıyorum. Bunun çilek üreticisine devamlı faydası olacak. Gölet dolduğunda vanadan kapatılacak. Çayköy deresindeki suyun tamamını zaten almayacağız. Bu yatırımın yaklaşık maliyeti 1 milyon 200 bin TL” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise, “Kurşunlu'da yaklaşık 2 aydan bu yana devam eden sulama suyu projesinin kontrolünü yapıyoruz. Bize 30 Mart mahalli seçimlerinden önce, bu sene havaların kurak gitmesi sebebiyle gölette suyun çok az olduğu söylendi. Göletin dolması için proje talep edildi. Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ile yapmış olduğumuz çalışmalar sonucu böyle bir proje başladı. Çalışma yaklaşık 2 aydır devam ediyor. Bir ay içerisinde sonuçlanacak” şeklinde konuştu.
Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık bir ay sonra Çayköy deresinin suyunun bir kısmı kapalı borularla Kurşunlu göletine akacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.