SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöllü mobilyacılardan Bosna'ya 5 TIR mobilya

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından Bosna Hersek'teki sel felaketi mağdurları için başlatılan “100 TIR mobilya kampanyas

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 15:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöllü mobilyacılardan Bosna'ya 5 TIR mobilya
Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından Bosna Hersek'teki sel felaketi mağdurları için başlatılan “100 TIR mobilya kampanyasına” İnegöllü mobilyacılar 5 TIR’la destek verdi.

180 takım yemek odası, yatak odası ve oturma grubunun yer aldığı 5 TIR dualarla Bosna'ya uğurlandı. TIR’ları uğurlama törenine Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, MOSDER ve İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ile mobilyacılar katıldı. Kaymakam Akça, “13-18 Mayıs tarihlerinde Balkanlar’da özellikle Bosna Hersek bölgesinde asrın felaketi olarak adlandırılan bir sel felaketi meydana geldi. Birçok insan hayatını kaybetti, tarım arazileri ve evler zarar gördü. Hayvanlar telef oldu. Bölgenin ekonomisi bundan olumsuz etkilendi. Netice de o bölgedeki kardeşlerimizin, dostlarımızın yaralarını sarmak için Türkiye’nin resmi kurumları seri bir şekilde devreye girdi. Bugün 5 TIR yola çıkacak. 5 TIR’da bundan sonraki süreçte hazırlanarak Bosna Hersek’teki yaraların sarılması için oradaki kardeşlerimize, oradaki dostlarımıza yardım anlamında gönderilecek. Ben bu anlamda bu organizasyonda birinci elden destek olan belediyemizi ve İnegöl’ün sivil toplum kuruluşlarını huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bu ağır bir yük. Bu yükü Türkiye’de ben herkesin omuzladığını düşünüyorum. İnegöl’de bu anlamda üzerine düşeni yapmıştır, işadamlarıyla, belediyesiyle ve sivil toplum örgütleriyle. İnşallah oradaki yaralar en kısa sürede sarılacaktır. Yardımcı olan tüm arkadaşlarıma, tüm örgütlere şükranlarımı bildiriyorum” dedi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Geçmişte Somali’deki felakette de, Bangladeş’te de, farklı farklı ülkelerdeki insanlara sahip çıkan ecdadın torunları, inşallah Bosna’ya da ilgisiz kalmayacak. Ben özellikle MOSDER Başkanı Ahmet Güleç beye, işadamlarımıza, oda ve dernek başkanlarımıza, bu TIR’larda emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Yaraları hep beraber saralım ve o insanların hayatını normale çevirelim diyorum” diye konuştu.
MOSDER ve İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç te, “Türkiye mobilyacıları olarak böyle bir felakete karşı duyarsız olamazdık. Dünyada nerede bir mazlum varsa artık Türkiye Cumhuriyeti onun yanındadır. Bu zaten toplumumuzun asırlardır yaptığı bir şeydi. Biz bunu daha iyi yapabileceğimizi, dünyaya daha iyi mesajlar verebileceğimizi, her platformda gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
Güleç, kampanya kapsamında önümüzdeki günlerde Ankara’dan 10 TIR’ın yola çıkacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından mobilya yüklü TIR’lar Bosna Hersek’e uğurlandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.