SON DAKİKA
Hava Durumu

İznik'e Üniversite Kuruluyor

Bursa'nın İznik ilçesine üniversite kurulması için çalışma başlatıldı. Göl kenarına 83 dönümlük arazi üzerine yapılması planlanan ü

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2013 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2013 17:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İznik'e Üniversite Kuruluyor
Bursa'nın İznik ilçesine üniversite kurulması için çalışma başlatıldı. Göl kenarına 83 dönümlük arazi üzerine yapılması planlanan üniversite, ilçenin kalkınmasına önemli fayda sağlayacak. 


İznik Boyalıca'ya yapılacak olan Amerikan bir şirket tarafından yapılması planlanan Özel İznik Üniversitesi halkına bilgi verildi. 8-9 aylık araştırma sonunda üniversite için en uygun yer olarak seçilen Boyalıca'da üniversite sevinci yaşanıyor. Boyalıca sahilindeki 83 dönümlük araziye yapılması planlanan üniversite hakkında bilgi veren Amerikalı Caltech Capital Gayrimenkul şirketinin genel müdürü Tolga Horz, "Üniversitede 5 fakülte 2 yüksekokul ve bir de enstitü olacak. Ayrıca kampüste hastane ve cafeteryalar yer alacak. Türk eğitmenlerin olacağı üniversitede ilk etapta 500 öğrenciyle eğitime verilecek. Sonra bu sayı kademeli olarak 3 bine çıkartılacak" dedi.
Boyalıca Belediye Başkanı Ali Çil ise üniversite fikrine olumlu batkıklarını belirterek, yapılacak üniversitenin ilçeye önemli kazanımlar getireceğini kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.