SON DAKİKA
Hava Durumu

Kalaşnikoflu soygun dehşeti!

Bursa önceki gün akıllara durgunluk veren bir soygun girişimine sahne oldu. Soygun yapacağı aracı gelin arabası gibi süsleyen zanlı gitti

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2018 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2018 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kalaşnikoflu soygun dehşeti!
Bursa önceki gün akıllara durgunluk veren bir soygun girişimine sahne oldu. Soygun yapacağı aracı gelin arabası gibi süsleyen zanlı gittiği kuyumcuyu kalaşnikof silahını çekerek soymaya kalktı. Soyguna direnen bir kişi yaralanırken; zanlıyı, tesadüfen orda bulunan emekli bir polis etkisiz hale getirdi.
Yıldırım’a bağlı Duaçınarı Mahallesi Vişne Caddesi’nde insanları dehşete düşüren bir soygun girişimi yaşandı. Soygun için bölgenin daha sakin olduğu Cumartesi gününü seçen zanlı Mehmet Ö.(58), önceden hazırladığı planı uygulamaya başladı. Daha önce soygun yapacağı yerde birkaç kez keşif yaptığı iddia edilen zanlı, aracın tanınmaması ve plakası görünmemesi için gelin arabası gibi süsleyerek yola çıktı. Gürsel D.'ye ait kuyumcunun önüne gelen ve araçtan iner inmez kalaşnikof silahı çıkaran zanlı Mehmet Ö, soygunun gerçekleştirmek istedi.
ARBEDEDE BİR KİŞİ YARALANDI
Vatandaşların dehşete tanık olduğu olay sırasında iş yerinde  çalışan Öznur T. soyguncuya direndi. Çalışanın direnmesi üzerine çıkan arbede esnasında Öznur T. ayağından yaralandı.
EMEKLİ POLİS ÜZERİNE ATLADI
Daha sonra olay sırasında kuyumcu dükkanının hemen önünde olan emekli polis Ahmet Seçkin (63), kalaşnikoflu saldırganın üzerine atladı. Yaşanan boğuşma sırasında tüfek bir kez daha ateş aldı. Kahraman emekli polis tarafından etkisiz hale getirilen soyguncu, olay yerine gelen polis ekiplerince, kalaşnikof ve 4 şarjörüyle birlikte gözaltına alındı.
ARAÇLAR HASAR GÖRDÜ
Öte yandan hastaneye kaldırılan yaralı Öznur T.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Arbede sırasında ateş alan tüfek sebebiyle çevredeki bazı araçlarda da hasar meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan zanlı, götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alındı.
SALDIRGANIN İLK İFADELERİ
Emniyetteki işlemleri devam edilen ve daha önce sabıkası bulunmadığı öğrenilen Mehmet Ö. ifadesinde, soygun girişimini ekonomik sıkıntıları nedeniyle yaptığını söyledi. Zanlı,  3 yıl önce çalıştırdığı tekstil atölyesinin iflas ettiğini dile getirirken, aradan  geçen süre zarfında ekonomik sıkıntılar daha da arttığını söyledi. Zanlı Mehmet Ö,  bunun sonucunda bunalıma girerek soyguna karar verdiğini polislere anlatırken, soygundan önce iş yerine birkaç kez gelerek keşif yaptığını da aktardı.
"PLAKAYI GİZLEMEK İÇİN SÜSLEDİ"
Olay yerine kaçak yollardan temin ettiği silahla gelerek soyguna kalkışan Mehmet Ö.'nün alınan ifadesinde, soyguna dair herhangi birinden destek almadığını, gelin arabasını kullanmasının sebebinin de plakayı gizlemek olduğunu söylediği ortaya çıktı.
SOYGUNU KABUL ETMEDİ
Emniyetteki sorgusunda çelişkili ifadeler veren Mehmet Ö, önce soygun yapmaya kalktığını kabul etti ancak sonrasında bundan vazgeçerek inkar etti. Son ifadesinde soygunu kabul etmeyen zanlının "Amacım soygun yapmak değildi. Moralim bozuktu, kuyumcudakileri korkutmak istedim" dediği öğrenildi.
SİLAHI NERDEN TEMİN ETTİĞİNİ SÖYLEMEDİ
Yapılan ilk incelemelerde zanlının yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebi ile soygunu gerçekleştirdiği belirlenmiş, zanlı Mehmet Ö. soygunu ekonomik bunalım yüzünden işlediğini itiraf etmişti. Zanlının daha sonraki ifadesinde soygunu kabul etmemesi ve amacının korkutmak olduğunu iddia etmesi dikkati çekti. Kullandığı kalaşnikofu nereden temin ettiğini ise söylemeyen zanlı, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Mehmet Ö, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Öte yandan Mehmet Ö’nün soygun girişimi bölgedeki güvenlik kameralarına da yansıdı. (İHA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.