SON DAKİKA
Hava Durumu

Kar kalınığı 45 santimi buldu! Şimdi Uludağ zamanı...

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Uludağ’da aralıksız devam eden yoğun kar yağışının ardından pistler açıldı. Tatilcile

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kar kalınığı 45 santimi buldu! Şimdi Uludağ zamanı...
Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Uludağ’da aralıksız devam eden yoğun kar yağışının ardından pistler açıldı. Tatilciler karın keyfini çıkarmak için Uludağ’a akın etti, kış sezonu ise bugün açılıyor.
Kış turizm mekânlarından biri olan Uludağ’da 3 gündür yağan kar pistleri doldurdu. Her yıl yüzbinlerce kişiyi ağırlayan Uludağ'da sezon, bugün açılıyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Şube Başkanı Murat Saraçoğlu, yaptığı açıklamada, Türkiye'de çok ciddi turizm hareketliliği yaşandığını, bu canlılığı Bursa'ya yansıtmaya çalıştıklarını söyledi. Kentin adeta markası olan Uludağ'ın Marmara Bölgesi'nin en yüksek noktası olarak kış ve kayak turizminin merkezi konumunda bulunduğunu belirten Saraçoğlu, Osmangazi Köprüsü'nün yapılmasının ardından İstanbul'dan 2,5-3 saatlik bir sürede ulaşılabilen Uludağ'a Bursa kent merkezinden de 9 kilometrelik hatta sahip teleferikle çıkılabildiğini ifade etti. Saraçoğlu, Uludağ'ın 18 otel ve yaklaşık 7 bin yatak kapasitesiyle kış turizmine çok önemli katkı sağladığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:"Uludağ, Bursa'nın önemli turizm değerlerinden biri. Uludağ hem Türkiye'de hem de dünyada marka olmuş bir kış turizm merkezi. Bu sene de hazırlıklar tamamlandı, 14 Aralık'tan itibaren sezon başlayacak. Sayın Valimizin başkanlığında turizm koordinasyon kurulu üyeleri olarak toplanıp gerekli hazırlıkları belirledik ve iş bölümü yaptık. Bu sene sezonu 14 Aralık'tan itibaren açacağız. Uludağ yabancı turistin daha çok ilgisini çeken turizm faaliyet bölgemiz. Rusların biraz daha fazla ilgisi var. Rusların Uludağ'a talebi söz konusu. Uludağ 2011-2013 yıllarında Rus turist akınına uğramıştı. O günlere dönmek için hedefler belirliyoruz."

TATİLCİLER KARTOPU OYNADI
Geçtiğimiz günlerde şiddetli kar yağışı ve tipi olan Uludağ’da dün yaz havası yaşanırken, gezmeye gelen tatilciler kartopu oynayarak eğlendi. Kar kalınlığının 44 santimetreye ulaştığı Uludağ’da yazdan kalma güneşli bir hava görülürken, vatandaşlar da kayak sezonunu açtı. Yaklaşan yılbaşı tatili sebebiyle otellerin tamamının rezervasyon oranları yüzde 80’e çıktı. Marmaris’ten balayı tatiline geldiklerini belirten Giray Çakır, "Marmaris'ten balayı tatiline geldik. Normalde dün gelecektik ama televizyonlardan izlediğimiz kadarı ile fırtına ve tipinin yoğun olması ile bu güne erteledik. Bugün güneşli bir hava karşıladı bizi burada. Kar kalınlığı tam yetmese de 45 santim kar var. Eğleniyoruz, yaklaşık bir hafta burada kalacağız" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.