SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey Longozu'na Recep İvedik dopingi

Karacabey Longoz Ormanları, Recep İvedik 6 filminin çekimlerinin ardından adeta turizmin gözde mekanlarından biri haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2018 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2018 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karacabey Longoz Ormanları, Recep İvedik 6 filminin çekimlerinin ardından adeta turizmin gözde mekanlarından biri haline geldi.
Şahan Gökbakar, fenomen karakteri Recep İvedik 6'nın Afrika macerasını beyazperdeye taşıyacağı film için 100 bin TL harcayarak, Karacabey ilçesine bungalov evler inşa ettirdi. Çekimleri tamamlanan filminden geriye kalan set alanı Karacabey Belediyesi'ne hediye olarak bırakıldı.
LONGOZ’DA AFRİKA MACERASI
Gökbakar, gişeye damgasını vurduğu ‘Recep İvedik’ serisinin altıncı filmi için hiçbir masraftan kaçınmadı. Komedyen, fenomen karakter Recep İvedik’in uçağının Afrika’nın ıssız bir bilgesine düşmesi sonrası başından geçen macerasını beyazperdeye taşıyacağı projesinin çekimleri, Karacabey’deki Longoz Ormanları’nda gerçekleştirildi.
ŞUBAT'TA VİZYONDA
Çekimleri tamamlanan filminden geriye kalan set alanı Karacabey Belediyesi'ne hediye olarak bırakıldı. Set alanını merak eden vatandaşlar akın akın Karacabey Longoz Ormanları’nı ziyaret etmeye başladı. Longoz’da bungalov evler yaptıran ekip set alanını adeta Afrika'ya çevirdi. Ziyarete gelen vatandaşlar bol bol resim çekinirken, yeni düğün yapacak çiftlerde atmosferden faydalanarak hatıra fotoğrafları çektirdiği görüldü.  “Tüm Filmler Seyirci Rekoru” listesinin ilk 10 projesinde, Gökbakar’ın seride yer alan dört yapımı bulunuyor. Film büyük bir sürpriz olmazsa 2019 Şubat ayında vizyona girecek.


DOĞA HARİKASI NADİR ALANLARDAN
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’nün koruması altında olan Karacabey Longuzu ziyaretçilerinin beğenisini topluyor. Bir tabiat harikası olan longoz, ziyaretçilerine ise adeta görsel bir şölen sunuyor. Farklı habitat özelliklerini bir arada barındıran ve biyolojik çeşitlilik açısından son derece zengin olan Kocaçay Deltası ve Karacabey longozu, kuş gözlemciliği ve fotoğrafçılığı, doğa yürüyüşleri, doğa kampları gibi farklı eko-turizm aktivitelerinin gerçekleştirilebileceği nadir alanlardandır
KARACABEY SOKAKLARINA ESTETİK DOKUNUŞ 
‘Modern belediyecilik’ anlayışıyla hareket ederek, ilçenin dört bir yanındaki dönüşüm faaliyetlerini sürdüren Karacabey Belediyesi, kent estetiğini öne çıkaran hamlelerine her geçen gün yenilerini ekliyor.  Karacabey Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçedeki kullanım alanlarına yönelik "Kent Bilgi Sistemi" tabanı oluşturmak için mahalle, cadde ve sokaklarda levha yenileme çalışmalarına başladı. Karacabey şehir merkezindeki 21 mahallede eksik olan bulvar, cadde ve sokakların numaralandırılmasının ardından, gelinen aşamada levhalar da yenileniyor. Altyapısı tamamlandıktan hemen sonra başlayan çalışmalar, ilçe merkezinde tüm hızıyla sürüyor.
İLK ÇALIŞMA MERKEZ MAHALLELERİNDE BAŞLADI
İlk etapta Karacabey ilçe merkezindeki mahallelerde çalışma yapan Numarataj servisi ekipleri, eksik olan veya değişen bulvar, cadde ve sokak levhalarının tespitlerini yaptı. Yapılan incelemeler neticesinde, 5 bin 500 tabela hazırlanıp uygulanmasına başlandı.


HERKES ARADIĞI ADRESİ KOLAYLIKLA BULABİLECEK
Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen bölgelerde de Kent Bilgi Sistemi'nin önümüzdeki haftalarda uygulamaya başlanacağını ve bu bölgelerde, cadde ve sokak levhalarının yerleştirileceğini bildiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "İlçemizde kent bilgi sistemini oluşturmak ve güncel tutmak amacıyla, Emlak İstimlak Müdürlüğü ekiplerimiz titizlikle çalışıyor. Bu anlamda bulvar, cadde ve sokaklarda yenilenen levhalar modern bir görünümle halkımızla buluyor. Ekip arkadaşlarımız, yenileme çalışmalarına merkez mahallelerimizde başlamış bulunmakta. Buralar bittiğinde, kırsal mahallelerimizde de aynı çalışma gerçekleştirilecek. Çağdaş ve modern kentlerde olduğu gibi ilçemizde de herkes aradığı adresi bu çalışma neticesinde kolaylıkla bulabilecek’’ dedi. Öte yandan, çalışmalar sona erdiğinde Karacabey içerisinde 21 mahalle ve 64 kırsal mahalle ile toplam 85 mahallede, 5 bin 500 tabela yenilenmiş olacak. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.