SON DAKİKA
Hava Durumu

Karacabey tarımsal üretimde Türkiye'ye rol model olacak

İlçenin bütünüyle kalkınması adına 3T vizyonuyla hareket eden ve tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının ilçeye çekilerek, Karacabey’in

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2019 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2019 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Karacabey tarımsal üretimde Türkiye'ye rol model olacak
İlçenin bütünüyle kalkınması adına 3T vizyonuyla hareket eden ve tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının ilçeye çekilerek, Karacabey’in geleceğini üretim temelli planlayan Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’in yeni yatırımlarla birlikte tarımda cazibe merkezi olacağını söyledi.
Birinci sınıf tarım arazilerine sahip olan ve geçmişten bu yana bereketli topraklarıyla ülkemizde tarımın merkezlerinden biri olan Karacabey’de, belediye tarafından ilçedeki verimli toprakların korunması ve geliştirilmesi konusunda yürütülen çalışmalar hız kesmiyor. Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, İlçe Müdürü Cemer Erken ile birlikte Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret ederek, ilçedeki tarımsal faaliyetlerin bugününü ve geleceğini konuştu. Ziyarette Ali Özkan, ilçenin bütünüyle kalkınması adına 3T vizyonuyla hareket ettiklerini anımsatırken, tarıma dayalı sanayi kuruluşlarının ilçeye çekilerek, Karacabey’in geleceğini üretim temelli planladıklarını kaydetti.
Topyekûn kalkınma
Kırsal ve kent merkezi ayrımı gözetmeksizin, ilçede topyekûn bir kalkınma modeli benimsediklerini aktaran Özkan, “Özellikle İstanbul-Bursa-İzmir hattındaki dev otoyol projesinin kilit noktasında bulunan Karacabey, bu sayede büyük pazarlara kısa sürede ulaşma ve bu pazarlarla entegre olma konusunda önemli avantajlara sahip. Biz de bu avantajları en iyi şekilde kullanmak adına somut çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni yatırımların da devreye girmesiyle birlikte Karacabey, tüm ülke açısından cazibe merkezi haline gelecektir. İlçemizi daha da ileriye götürecek çalışmalarımıza son sürat devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Karacabey’deki gelişim gözle görülüyor
Karacabey’in özellikle son yıllarda gerçekleşen yatırım hamleleriyle birlikte, çok ciddi bir atılıma sahne olduğunu belirten Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ise kente kattıklarından ötürü Başkan Özkan’a teşekkür etti. Karacabey’in tarımsal faaliyetlerle Türkiye’ye önemli bir katma değer sağladığını aktaran Aygül, bu noktada kurum olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. (Bülten)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.