SON DAKİKA
Hava Durumu

Kendileri küçük katkıları büyük

 Geri dönüşüm konusunda yaptığı hizmetlerle kısa süre içerisinde ilçenin çehresini değiştiren Yıldırım Belediyesi, atık yönetimi hak

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kendileri küçük katkıları büyük
 Geri dönüşüm konusunda yaptığı hizmetlerle kısa süre içerisinde ilçenin çehresini değiştiren Yıldırım Belediyesi, atık yönetimi hakkında toplumda yaptığı farkındalık çalışmalarının meyvelerini toplamaya devam ediyor.

 

 

 

Yıldırım Belediyesi’nin ‘sürdürülebilir çevre politikası’ kapsamında yaptığı çalışmalara bir destek de Yıldırımlı öğrencilerden geldi. Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin öncülüğünde gerçekleştirilen ilçe genelindeki okullarda yaptığı atık pil toplama kampanyasına büyük ilgi gösteren öğrenciler, Ekim 2015 - Nisan 2016 tarihleri arasında bin 208 kilogram atık pil topladı. Yıldırım’da 7’den 70’e herkese aşıladıkları çevre bilincinin üst düzeylere gelmeye başlamasının memnuniyet verici bir durum olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Okullarda verdiğimiz bilgilendirme eğitimlerinin sonucunda atık pillerin toplanmasında öğrencilerimizin duyarlı olması geleceğimiz adına bizleri mutlu etti. Gelecek nesillere temiz ve doğal kaynakları heba edilmemiş bir çevre bırakmak hepimizin öncelikli sorumluluklarından birisidir. Bu konuda hassasiyet gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

‘GELECEK NESİLLERE BORCUMUZ’

Atık pillerin çevreye ve insanlara verdiği zararların yadsınamayacak ölçülerde olduğunu aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Piller küçük boyutta olduğundan dolayı elimize aldığımız gibi sokaklara ve doğaya rahatlıkça atılabiliyor. İnsanların bilmediği büyük bir nokta ise bir pilin doğaya ne kadar zarar verebileceğidir. Pillerin içinde bulunan elementler, toprağa ve suya karışarak zaman içerisinde bölgedeki canlıların yok olmasına etki etmekte. Ayrıca atık pillerin içerisindeki elementler nörolojik, sinir, sistem, böbrek, karaciğer, tansiyon gibi birçok hastalığa sebep olarak insan hayatını da riske sokmaktadır” diye konuştu. Yıldırım’ın geleceğini oluşturmadaki en önemli faktörlerin başında çevreyi korumanın geçtiğini de vurgulayan Başkan Edebali, “Atıkların kontrol altına alınması Yıldırım için büyük önem arz ediyor. Bu uğurda yaptığımız çalışmalarımızda vatandaşlarımızın desteğinin sürekliliğin olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Unutmayalım ki doğal çevremizi korumayı belediyecilik hizmetinden ziyade gelecek nesillere borcumuz olarak görüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.