SON DAKİKA
Hava Durumu

Kent ekonomileri formu 14 Eylül'de yapılacak

AK Parti Genel Merkezi'nin yurt çapında düzenlediği "Kent Ekonomileri Forumu (KEF)", 14 Eylül cumartesi günü, Genel Başkan Yardımcısı ve Ek

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2013 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2013 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kent ekonomileri formu 14 Eylül'de yapılacak
AK Parti Genel Merkezi'nin yurt çapında düzenlediği "Kent Ekonomileri Forumu (KEF)", 14 Eylül cumartesi günü, Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla Bursa'da yapılacak.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu gerçekleştirilecek olan toplantı için hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, sanayi, ticaret, esnaf odası, borsa, sendika, tüketici derneği, kalkınma ajansı, üniversite ve iş dünyası derneklerinin temsilcilerini davet ettiklerini söyledi.

Yalçın, foruma AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Numan Kurtulmuş'un da katılacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Neden böyle bir forum düzenliyoruz? Çünkü günümüzde kent ekonomileri, ekonomik kalkınmanın ve refah artışının ana motoru haline geldi. Bu noktadan hareket ediyoruz. Ülkemizin artan dış ticareti ile küresel rekabet kavramı tüm illerimiz ve kent merkezlerimizde konuşulur ve hissedilir duruma geldi. Kentler bir yandan belli sektörlerde uzmanlaşıyor, diğer yandan da ekonomik faaliyet konularında çeşitliliklerini artırıyor. Bursa için de benzer bir yaklaşımı ortaya koymak üzere bu forumun son derece yararlı olacağına inanıyoruz. Türkiye'nin ekonomik istikrarının sürdürebilir olması ve bu ekonomik gelişmeye kent ekonomilerinin başarıyla katkı sağlayabilmesi için firmaların ve diğer yerel ekonomik aktörlerin de performanslarını artırmaları şart."

Forumun, sivil nitelikli ve istişareye dayalı bir inisiyatif olarak algılanması gerektiğini vurgulayan Yalçın, ''Bu inisiyatifin hedefine ulaşması için ulusal düzeydeki başarımıza kent dinamizmini de sistemli bir şekilde katmamız gerekiyor hatta bu kaçınılmaz. Bu maksatla konunun tüm aktörlerine çağrı yaptık. Forum için katkı bekliyoruz. Forumda ortaya çıkacak görüş ve önerileri doğrudan karar alma mekanizmalarına iletmeyi planlıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.