SON DAKİKA
Hava Durumu

Kışlakçı: 'Amerika ve İsrail'in iç savaş planları suya düştü'

Ömer KARAKAYA Cemal Kaşıkçı cinayeti ile Amerika ve İsrail'in, Birleşik Arap Emirlikleri’yle birlikte Veliaht Pr

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2018 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2018 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kışlakçı: 'Amerika ve İsrail'in iç savaş planları suya düştü'
Ömer KARAKAYA
Cemal Kaşıkçı cinayeti ile Amerika ve İsrail'in, Birleşik Arap Emirlikleri’yle birlikte Veliaht Prens Muhammed Bin Selman üzerinden Türkiye’de bir iç savaş hedeflediklerini söyleyen Türk-Arap Medya Derneği (TAM) Başkanı Turan Kışlakçı cinayetin deşifre olmasıyla bu planın suya düştüğünü söyledi.
TÜMSİAD "36. Geleneksel Çırağan Söyleşileri" kapsamında düzenlenen "100 Yıl Sonra Orta Doğu'da Değişim ve Cemal Kaşıkçı Olayı" etkinliğine konuşmacı olarak katılan Türk-Arap Medya Derneği (TAM) Başkanı Turan Kışlakçı, Cemal Kaşıkçı cinayetinin bu asrın en önemli olaylarından biri olarak değerlendirdi. Kışlakçı, "Her şey kapalı bir kutuyken Cemal Kaşıkçı, bölgedeki o kapalı kutuları açtı, işte şu anda Amerika'nın Suriye'den çekilme girişimleri, Suudi Arabistan ve Mısır'da yaşanan değişimler, İsrail'in Kudüs planı ve Suriye'de kuzeyden güneye kadar bir hat açma girişimi... Bütün bunların hepsi aslında yavaş yavaş deşifre olmaya başladı." dedi.
BİR CİNAYETTEN ÇOK DAHA FAZLASI
Dünyada yaşanan siyasi değişimlerin ve Camal Kaşıkçı’nın bu güne kadar ortaya koyduğu karakterin, cinayeti çok daha gündemde tuttuğuna değinen Kışlakçı, “Çünkü Cemal, Arap dünyasının tanınan en ünlü gazetecilerinden biriydi. Aynı zamanda Batı'da yazan, çizen, İngilizce konuşan, CNN'e ve BBC'ye sık sık çıkan gazeteciydi. Washington Post gazetesi yazarı olmasıyla da önemli. Fakat bölgemizde büyük değişimlerin yaşandığı bir dönemde bu olay oldu. Bazen birçok olay, savaşlar vuku bulur ama büyük değişimleri hissedemezsiniz ancak bir cinayet işlenir ve bu olayla bütün detaylar ortaya çıkar. İşte Cemal'in olayı da tam böyle. Her şey kapalı bir kutuyken Cemal Kaşıkçı bölgedeki o kapalı kutuları açtı, işte şu anda Amerika'nın Suriye'den çekilme girişimleri, Suudi Arabistan ve Mısır'da yaşanan değişimler, İsrail'in Kudüs planı ve Suriye'de kuzeyden güneye kadar bir hat açma girişimi... Bütün bunların hepsi aslında yavaş yavaş deşifre olmaya başladı." dedi.
BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURMAK İSTEDİLER”
Kaşıkçı cinayetinin Türkiye’de yaşanmasının diplomatik açıdan Türkiye’ye zarar vermeyeceğini belirten Kışlakçı, Bu cinayetle İsrail, Amerika ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin bir taşla iki kuş vurmak gibi bir hedefleri vardı. Birincisi Cemal'den kurtulacaklardı, ikincisi Türkiye zor durumda kalacaktı, bütün bu katliamı, barbarlığı, vahşeti Türkiye'ye yıkacaklardı. Fakat deşifre olduğu için bu planları suya düştü. Ama hedeflerinden biri oydu çünkü İsrail, Muhammed Bin Selman, Birleşik Arap Emirlikleri bütün bu değişimin önünde en büyük engel olarak Türkiye'yi görüyorlardı. Bundan dolayı Türkiye'yi devre dışı bırakmak gibi bir hedefleri vardı." ifadelerini kullandı.
“SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN BİR AĞ AÇMA PLANI VARDI
Kaşıkçı’nın Sudi Arabistan’da bir kanal açma projesi olduğunu ve bu plan yüzünden öldürüldüğü ile ilgili gelen bir soruya cevap veren Kışlakçı, “Cemal’in kanal açma proje vardı. Ancak bu Sudi Arabistan’da yayın yapacak bir kanal değildi. Onun sosyal medya üzerinden bir ağ kurma ve televizyon kanalı olursa orada danışmanlık yapma düşüncesi bulunuyordu. Televizyon kurma girişimi vardı, ben de ona bu konuda danışmanlık yapıyordum. 2010'dan 2017'ye kadar 7 yıl uğraştı televizyonu kurabilmek için fakat hiçbir ülkede yapamadı. Bahreyn'de kurdu, 2-3 yıl boyunca bütün işlemlerini bitirdi fakat yayın yaptığı gün bir haberden dolayı durdurma kararı aldılar ve kapattılar. Daha sonra Kıbrıs'a gitmek istedi ancak orası da olmayınca televizyon projesi bitmiş oldu." dedi. Kaşıkçı'nın dünya gündeminde yer etmeye devam edeceğini dile getiren Kışlakçı, "Bugün Oscar ödüllü ünlü bir belgeselciyle görüştüm, Cemal'le ilgili belgesel hazırlıyor, Sean Penn buraya gelmişti, şu an onunla ilgili belgesel hazırlıyor. Hollywood iki-üç film yapmaya hazırlanıyor. Bu, tarihi bir olay olduğu için büyük ihtimalle daha çok gündeme gelecek." şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.