SON DAKİKA
Hava Durumu

Köylü kadınlardan ayaklanma

BURSA'DA HAFRİYAT KAMYONLARININ KÖYÜN İÇİNDEN GEÇMESİ KÖYLÜ KADINLARI AYAKLANDIRDI. YOLU KESEN VE 10 KAMYONUN GEÇİŞİNE İZİN VERMEYEN KADINLAR, YOĞUN İKNA ÇABALARININ ARDINDAN ALKIŞLI PROTESTO YAPARAK YOLU AÇTI. (MESUT ALAN/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Köylü kadınlardan ayaklanma
Bursa'da hafriyat kamyonlarının köyün içinden geçmesi köylü kadınları ayaklandırdı. Yolu kesen ve 10 kamyonun geçişine izin vermeyen kadınlar, yoğun ikna çabalarının ardından alkışlı protesto yaparak yolu açtı.

 

 
Maden ocağından aldığı hafriyatları ruhsatlı döküm sahasına götüren kamyonların Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa Mahallesi içerisinden geçmesi sebebiyle köylüler ayaklandı. Yaklaşık 10 gündür kamyonların öğrencilerin de okula gittikleri güzergahtan geçtikleri bildirilirken, tepkilerine yanıt bulamayan köylü kadınlar, yolu keserek eylem yaptı. Uzun bir süre 10 kamyonun geçişine izin vermeyen kadınlar, olay yerine gelen polis ekiplerinin çağrılarını da yanıtsız bıraktı. Eylemlerini sürdüren kadınlar, "Her yere başvurduk. Kaymakamlığa kadar gittik hiçbir şey demiyorlar. Bugün artık pes ettik. Burası okul yolu. Her gün çocuklarımız 4 defa okula gidip geliyor. Çocukların geçmesi için kaldırım yok, yoldan geçiyorlar. Yazık değil mi bizim çocuklarımıza?" şeklinde konuştu.

 

 

BURSA'DA HAFRİYAT KAMYONLARININ KÖYÜN İÇİNDEN GEÇMESİ KÖYLÜ KADINLARI AYAKLANDIRDI. YOLU KESEN VE 10 KAMYONUN GEÇİŞİNE İZİN VERMEYEN KADINLAR, YOĞUN İKNA ÇABALARININ ARDINDAN ALKIŞLI PROTESTO YAPARAK YOLU AÇTI. (MESUT ALAN/BURSA-İHA)

"BURADA ÇALIŞMAYA İZİN VERECEKLERSE DEVAM EDECEĞİZ"
Köylülerin eyleminin ardından olay yerine gelen firma yetkilisi ise "Benim ruhsatlı döküm saham var burada bize ait. Araçlar bugün yoğun olmuştur. Bu trafiği azaltacağımıza söz veriyoruz. Bu belediyenin, valiliğin, karayollarının vermiş olduğu yetkiyle, ruhsatla bir burada çalışmaktayız. Evet biraz fazla araç geçmiştir, bunu önleyeceğimizi söylüyoruz. Bu işi de Büyükşehir Belediyesi ile görüştükten sonra çözüp, burada çalışmaya izin vereceklerse devam edeceğiz" dedi.
Kamyonların altyapıya da zarar verdiğini ifade eden bir vatandaş ise "Yollarımızı yapan devlet. Devletin parası da milletten geliyor. Milletin parasını bu şekilde 20 ton geçmesi gereken yerde 40-50 ton araçla geçerse burada yapılmış olan altyapı çökmek durumunda kalacak. Altyapı yeniden yapıldığı zaman devlet bu parayı benden kesecek" dedi.
Kamyonların geçiş güzergahının değiştireleceği sözünü alan köylüler, yoldan çekilerek alkışlı protesto eşliğinde kamyonların geçişine izin verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.