SON DAKİKA
Hava Durumu

Kral Çıplak demiştik ...Ve devrildi.

Aylar öncesinde 40 yıllık Rıza Aydın yönetimine dair ciddi iddialar gündeme getirmiştik, bu iddialarımız Bursa kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2013 22:24
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2013 23:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kral Çıplak demiştik ...Ve devrildi.
Aylar öncesinde 40 yıllık Rıza Aydın yönetimine dair ciddi iddialar gündeme getirmiştik, bu iddialarımız Bursa kamuoyunda geniş yankı uyandırdı ve  Bursa ekonomisinin önemli dinamiklerinden biri olan Ticaret Borsası’nda değişim rüzgârlarının önü açıldı.

Bursa Ticaret Borsası seçimlerinde 40 yıllık Rıza Aydın başkanlığı dönemi sona erdi. 7 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde Özer Matlı, 7 komiteden 5’i kazandı. Seçimler sonunda Özer Matlı listesinden 11 meclis üyesi çıkarken, Rıza Aydın’ın listesinden de 7 kişi seçildi. Özer Matlı’nın listesinden seçilen komite ve isimler şöyle:

1. Komite:

AYTAV Aydın Tavuk, Hakan Kırmızıay, Ahmet Korkmaz

3. Komite:

Abdi Avcı, Nuri Eker Gıda

5. Komite:

Alagöz Tarım, Uzay Gıda Pasta Şekerleme

6. Komite:

Çevikel Tekstil, Gazioğlu Tekstil,

7. Komite:

Matlı Yem Sanayii, Öztaner Gıda

Edindiğimiz bilgiye göre 6. Komiteden bir isim için ise kura çekildi. Bursa Ticaret Borsası, seçimleri sonucunda oluşacak 18 kişilik meclisin üye isimleriyse şunlar: AYTAV Aydın Tavuk, Hakan Kırmızıay, Ahmet Korkmaz, Abdi Avcı, Nuri Eker Gıda, Alagöz Tarım, Uzay Gıda Pasta Şekerleme, Çevikel Tekstil, Gazioğlu Tekstil, Matlı Yem Sanayi, Öztaner Gıda, Marmarabirlik, Sayas Gıda, Ahmet Çavdar, Rıza Aydın, Erdinç Bayrakçı, Fazlı Bahtiyar, Erbil İpek.

SEÇİMLERE %80’LİK BİR KATILIM OLDU

Bursa Ticaret Borsası’nda 40 yıldır 20-30 üyenin katılımıyla seçimler yapılırken bu seçimde seçmenlerin %80’nin katılması dikkatlerden kaçmadı. Bu yıl 600 üye içinden 480 üye seçimlere katıldı. Bu seçimde katılımın yüksek olmasında Özer Matlı’nın yenilikçi söylemlerinin etkili olduğu tahmin ediliyor.

MATLI’NIN GÖRÜŞME İSTEĞİNİ GERİ ÇEVİRDİ…

Seçimlerin ardından Rıza Aydın’a nezaket ziyaretinde bulunmak isteyen Matlı, Aydın’ın odasına alınmadı. Matlı bu konuda şu açıklamayı yaptı: “Çoğunluğu kabul etmeyen Bursa’yı kabul etmemiş olur. Sonuçta Rıza Bey büyüğümüz ve biz ona saygımızı devam ettireceğiz.”

RIZA AYDIN’IN SEÇİM HAMLELERİ

Pınar Yeniyiğit’in yazından da ayrıntıları ile okuyacağınız gibi Rıza Aydın’ın seçim öncesinde seçimin kaderini değiştirecek birçok girişimi oldu. Bunlardan biri başkan olmanın da verdiği avantajı kullanarak kendine yakın isimleri üye yaptı. Sadece bu ilavelerle kalmayan Aydın, Tekstil Komitesi’ne de 6 yeni isim daha ekledi. Seçime çok az bir zaman kala listeye yeni isimler ilave etti. Tüm bu ilavelerle 22 Nisan 2013 tarihinde belirlenen listelere müdahale edilmiş oldu. Belki, yasalara aykırı olmayan hamlelerdi bunlar ama etik açıdan tartışmamalı girişimlerdi kuşkusuz.

BU SORULARI SORMUŞTUK…

Şehir Gazetesi olarak daha önce Rıza Aydın yönetimiyle alakalı kamuoyu tarafından cevabı beklenen bir takım soruları gündeme getirmiştik. O sorulardan bazıları şunlardı:

Neden 5-6 yıl boyunca sitemiz yenileniyor denilerek internet dünyasında var olunmadığı.

Ticaret Borsası’na ait kiralık yerlerin sayısı, kimlere kiralandığı, kira miktarları, kira oranlarının hangi kriterlere göre belirlendiği?

Son altı yıl içinde Borsa’nın sahip olduğu gayrimenkullerin satılıp satılmadığı; satıldıysa hangi koşullara göre satışların gerçekleştiği?

Bu sorulara cevap alamamıştık tabii. Kamuoyu, şeffaflık anlayışı içinde, yeni yönetim tarafından bu soruların oluşturduğu karanlık tablonun aydınlatılmasını bekliyor.

YÖNETİM KURULUNU OLUŞTURAN İSİMLER

Geçtiğimiz hafta, en yaşlı üyenin başkanlığında toplanan Bursa Ticaret Odası Meclisi, 1 başkan, 1 başkanvekili ve 3 yönetim kurulu üyesi olmak üzere toplam 5 kişiden oluşan yönetim kurulunu belirledi. Buna göre yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor:

Özer Matlı (Başkan),

İbrahim Özhan,

Hikmet Bosut,

Tolga Çevikel,

Abdi Avcı

Yönetiminin diğer birimleri ve isimler şöyle belirlendi:

BTB meclis divanı

-Mehmet Aydın (Başkan)

-Sercan Alagöz

(Başkan vekili)

-İlker Birgül (Başkan vekili)

-Ahmet Eker (Katip Üye)

TOBB Delegeleri

-Mehmet Aydın

-İbrahim Özhan

-Hikmet Bosut

-Tolga Çevikel

-Sercan Alagöz

-İlker Birgül

-Abdi Avcı

-Erdinç Bayrakçı

-Hakan Kırmızıay

Disiplin Kurulu:

-Reşat Akay

-Engin Akçıl

-Cengiz Akırmak

-Suat Sütman

-Mert Eroğlu

-Samet Dinçer
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.