SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurtulmuş Şehir'e konuştu: 'Vampir kapitalizm' de bitecektir!

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Nihat Na

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2012 23:46
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2012 00:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kurtulmuş Şehir'e konuştu: 'Vampir kapitalizm' de bitecektir!
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Nihat Nasır’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sıklıkla rejim eleştirisi yapan Kurtulmuş, Ak Parti iktidarıyla birlikte jakoben sistemin çözüldüğünü, vesayetçi yapının çok önemli bir darbe aldığını ve bu bağlamda geçmişte uygulanan ilkel kapitalizmin de yolun sonuna geldiğini söyledi.

Numan Kurtulmuş, Ak Parti’ye katılım sürecinde başka bir ismin aracılık yapıp yapmadığına dair sorulan bir soruya; “Buna, Sayın Başbakanın mı, benim mi ihtiyacım var? “ diyerek manidar bir soruyla cevap verdi.

Geçtiğimiz hafta Bursa’ya gelen ve önemli temaslarda bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Şehir Gazetesine verdiği röportajda gündemde öne çıkan hususlara değindi. Sıklıkla rejim eleştirisi yapan Kurtulmuş, Ak Parti iktidarıyla birlikte jakoben sistemin çözüldüğünü, vesayetçi yapının çok önemli bir darbe aldığını ve bu bağlamda geçmişte uygulanan ilkel kapitalizmin de yolun sonuna geldiğini söyledi. Bursa’daki temaslarında ve özellikle de ‘Birlik Vakfı’nda yaptığı konuşmalarda ‘vampir sistem’ diyerek eski sistemi isimlendiren Kurtulmuş, bu hususa dair şu çarpıcı örneği verdi; “28 Şubat sürecinde gerçekleştirilen darbenin asıl gerekçesi, sanıldığı gibi ‘irtica’ filan değildi. Mesele tamamen ekonomikti ve Türkiye’deki faiz lobisi, o günün başbakanı merhum Necmettin Erbakan’ın başta ‘havuz sistemi’ olmak üzere vampir kapitalizmin tekerine çomak sokan önlemlerinden duydukları rahatsızlık, zinde güçlerin müdahalesini üretti. Meseleyi şu örnekle anlatalım ki, nelerin olup bittiğini bu millet daha iyi anlasın. Merhum Erbakan, aldığı önlemlerle faiz giderlerini bütçenin yüzde 48’ine kadar çekmeyi başarmıştı. Bu şu anlama gelir. Öngörülen gelirin yüzde 48’i faiz borçlarına gidecek. 28 Şubat darbesinin ardından kurulan hükümetin öngördüğü rakam ise yüzde 103’tü. Evet, yanlış duymadınız. Öngörülen gelirlerin tamamı faize gidecek ve fakat bu yetmeyecek ve ekstra borçlanma ile faiz lobisinin doymayan midesine bu milletin paraları pompalanacak. Ben bu yüzden ‘vampir sistem’ diyorum. Allah’a şükür şu an bu oran yüzde 16 civarında ama bu bile çok. Varın gerisini siz hesap edin!” Numan Kurtulmuş, Ak Parti’ye katılım sürecinde başka bir ismin aracılık yapıp yapmadığına dair sorulan bir soruya ise; “Buna, Sayın Başbakanın mı, benim mi ihtiyacım var? “ diyerek manidar bir soruyla cevap verdi. Gazetemizin 11. sayfasında yayımladığımız röportajda, Sayın Kurtulmuş’un şu ifadeleri öne çıkan hususlar olarak dikkat çekti.

3 Ak Parti tabanında ve Ak Parti teşkilatlarında büyük bir hüsnü kabul gördüm. Ortaya bu katılımla beraber büyük bir sinerji çıktı ve bu sinerjinin giderek daha da artacağı görülüyor.

3 Bursa sadece bir şehirden ibaret değil Bursa bir ruhtur, bir anlamdır, bir manadır bu mananın gün yüzüne çıkartılıyor olması, çok değerlidir. Bursa bir şantiye gibi yani eski vakıf eserlerimizin, eski tarihi eserlerimizin yeniden kazandırıldığı görülüyor…

3 Türkiye kendi modelini iyi kötü oluşturmayı başardı. Onun için bu krizlerde özellikle makro ekonomik dengeleri koruyabildiği için bu krizlerden fazla etkilenmedi ancak Türkiye ekonomisinin iki alanı duruyor ki, bu alanlarda mutlaka ciddi iyileştirilme yapılması gerekiyor. Bunlardan birisi, gelir dağılımının sağlanmasıdır. Bir diğeri ise Türkiye’de geniş üretici orta sınıfların oluşmasıdır. Bu zaten nasıl bir yöne doğru Türkiye’nin gitmesi gerektiğini de söylüyor.

Röportaj: Nihat Nasır

Röportaın tamamını okumak için : Ak partide büyük bir husnu kabul gördüm
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.