SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuşlar yuvalarına kavuşuyor

İNEGÖL BELEDİYESİ'NİN DÖRTÇELİK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ MOBİLYA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE YAPTIRDIĞI KUŞ EVLERİ ŞEHRİN ÇEŞİTLİ YERLERİNE YERLEŞTİRİLMEYE BAŞLANDI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kuşlar yuvalarına kavuşuyor
Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrencilerine yaptırdığı kuş evleri şehrin çeşitli yerlerine yerleştirilmeye başlandı.
 

 

İnegöl Belediyesi'nin Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrencilerine yaptırdığı kuş evleri şehrin çeşitli yerlerine yerleştirilmeye başlandı. Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen programla Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrencilerinin çetin hava koşulları ile baş etmeye çalışan sokak hayvanları için kendi el becerileriyle ürettikleri 40 adet kedi, 8 adet kumru, 12 adet serçe ve 2 adet güvercin evi öğrenciler tarafından Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teslim edilmişti. Kültürpark içerisinde oluşturulan pisi bahçe kedi yaşam alanına ve ilçenin muhtelif yerlerindeki koruluk alanlarına yerleştirilen kedi evlerinin ardından kuş evlerinin de montajına başlandı.
Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak gerek sokak hayvanları için gerekse de doğada yaşayan hayvanlar için projeler üretiyoruz. Öğrencilerimizin ürettiği kedi evlerini Kültürpark içerisinde oluşturduğumuz pisi bahçe kedi yaşam alanına ve şehrimizin muhtelif yerlerindeki koruluk alanlarına yerleştirdik. Bu projemiz halkımızın beğenisini kazandı. Gelen talepler üzerine Yeniceköy Mahallemizde ikinci bir kedi yaşam alanı oluşturuyoruz. Ayrıca bunun yanı sıra bu hafta ekiplerimiz Mobilya Bölümü öğrencilerimiz tarafından yapılan kuş evlerinin montajını gerçekleştiriyorlar. Ağaç işçiliği ve mobilyasıyla ününü tüm dünyaya duyuran ilçemizde öğrencilerimizin kendi tasarımlarıyla kendi hayal güçleriyle ürettikleri bu ahşap yuvaların ilçemize ayrı bir değer kattığını düşünüyorum. İlçemizde bulunan hayvanların doğal yaşam ortamlarında en iyi şekilde yaşayabilmeleri için projeler üretmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu projelerimizin tanıtımını da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.