SON DAKİKA
Hava Durumu

Kutlamalar başladı

Bursa'da Vakıflar Haftası kutlamaları başladı. Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, vakıf kültürünün Türk-İslam tarihi açısından çok ön

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2013 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2013 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da Vakıflar Haftası kutlamaları başladı. Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, vakıf kültürünün Türk-İslam tarihi açısından çok önemli olduğunu söyledi.


Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mürsel Sarı ve beraberindekiler Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta'yı ziyaret etti. Usta, vakıf kültürünün Türk-İslam tarihi açısından çok önemli olduğunu söyleyerek, "Vakıflar bizim için çok önemli, bizim tarihimiz ile özdeşleşmiş bir kavram. Türk-İslam tarihi boyunca vakıfların tarihin her döneminde çok büyük rolü olduğunu görüyoruz. Sağlık ve eğitimle ilgili, fakir fukaraya yardım, hayvanların korunması ve çocukların korunması için bir sürü vakıf tesis edilmiş. Bunlar tarihimizin şeref levhalarıdır" dedi.
Bu yıl 'vakıf medeniyetinde şehircilik' konusunun anlatılacağını belirten Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı, "Vakıflar Haftası münasabetiyle çeşitli yerlerde konferanslar vereceğiz. İlahiyat fakültesinden hocaların katkısı ile eğitim faaliyetlerinde bulunacağız. Şehirlerin yapılanmasındaki vakıfların önemini anlatacağız. Çünkü şehirler bir çok vakıfların çevresinde gelişmiş. Vakıfların Osmanlı dönemde çok önemli yeri var" dedi.
Sarı, ayrıca öğrenciler arasında düzenledikleri resim yarışmasında ödül vereceklerini sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.