SON DAKİKA
Hava Durumu

Lider şehir Bursa yolunda dev anlaşma

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) arasında kenti geleceğe taşıyacak 8 mega proje için işbirliği protokolü

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2014 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2014 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Lider şehir Bursa yolunda dev anlaşma
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) arasında kenti geleceğe taşıyacak 8 mega proje için işbirliği protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın artık İstanbul ve Avrupa şehirleriyle yarışan bir kent olduğunu belirterek, “Bursa büyürse, Türkiye büyür. Her alanda lider kent olma hedefimize doğru ilerliyoruz” dedi.

Bursa’yı çağdaş, yaşanılabilir bir marka kent haline getirmek amacıyla bugüne kadar önemli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Bursa’yı dünya vitrinine çıkarak projelerde meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı işbirliğine BTSO’yu da ekledi. ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ sloganı ile projelendirilen Payitaht Çarşısı, Marka Bulvarı, Yeni Fuar Merkezi, Bursa Finans ve Ticaret Merkezi, BTSO Vefa Projesi, Organize Ticaret Bölgeleri, BTSO Üniversitesi ve İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri’nden 8 proje, Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle hayat bulacak. Büyükşehir Belediyesi ile BTSO arasındaki işbirliği protokolü, Kayhan Döner Sofrası Sosyal Tesisi’nde törenle imzalandı.

HEDEF LİDER KENT BURSA
Bursa’nın en önemli özelliğinin sanayi olduğunu kaydeden Altepe, “İstanbul’dan sonra en çok üreten, en fazla ihracat yapan kentiz. Bursa büyürse Türkiye büyür. Bizler de böyle bir kentin yönetiminde, bu şehrin her alanda gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Artık tüm köyleri dahil yatırımda da atak yapan bir şehir olduk. Yerel yönetimlerle birlikte tarım ve hayvancılığın da gelişmesini sağlayacağız. Tüm şehrin dünya ile bağlantısı olması için çalışıyoruz. Lider bir kent olma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Önceden Türkiye genelinde farklı alanlarda yapılan anketlerde Bursa, 25-30’uncu sıralarda çıkıyordu. Ancak şimdi her alanda ilk sırayı biz alıyoruz. Bunun için çeşitli projelere imza atıyoruz. Çünkü, bu kentin hedeflerine ulaşması çok önemli. Şehrin bu konuda yönlendirilmesi tüm kent dinamikleriyle birlikte oluyor. Bugün bunun bir örneğini yaşıyoruz. İstiyoruz ki, bu konuda yapılacak projelere özel sektörümüz de katkı olsun. İstiyoruz ki bu konuda yapılan katma değer, İstanbul'a İzmir'e kaçmasın. Yatırımcımızın önü açılsın" diye konuştu.

“ÇARŞI AVM’LERLE YARIŞACAK”
Çarşının Bursa’nın atar damarı olduğunu hatırlatan Altepe, şehirleşme ne kadar büyükse büyüsün, tek merkezin çarşı ve hanlar bölgesi olduğunu söyledi. Bu bölgenin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınması yönündeki çalışmalarda artık sona geldiklerini hatırlatan Altepe, “Son 10 yıldır tarihi ve kültürel mirasımıza büyük önem verdik. Kentin her köşesindeki ecdat yadigarı eserler ihya edildi. Kayhan Döner Sofrası da bu gayretlerimiz sonucunda ilk günkü ihtişamına kavuştu. Bu tesis ve bu bölge yeme-içmelerin karşılandığı bir bölge. Bursa'ya gelen misafirlerimiz bu geleneksel yemekleri yemek istiyoruz. Burada yemek yiyenler çarşıları gezsin diye yatırımlar yapılıyor. Amacımız Bursa’mızın her yerde güçlü olmasıdır. Payitaht Çarşısı projesi de Bursa'nın turizmine ve ekonomisine katkı sağlayacak. Bugün BTSO ile birlikte Bursa çarşılarının AVM'lerle birlikte yarışacak duruma gelmesi için önemli bir adım atıyoruz” açıklamasını yaptı.

BURKAY: “ESNAFIN KALİTESİ ARTACAK”
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da geçmişte çarşı bölgesinde bazı sıkıntılar yaşandığını ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Osmangazi Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı çalışmalarda çarşıda önemli bir değişim yaşandığını vurguladı. Bursa’ya vizyon katan bu çalışmalar nedeniyle Altepe ve ekibine teşekkür eden Burkay, “Çarşı projelerinde BTSO'nun da aktif rol alması gerekiyordu. Artık dünyada, Türkiye'de ve Bursa’mızda tüketici anlayışı değişti. Günümüz koşullarına uygun bir çarşı ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bizler BTSO olarak çarşımızda yapacağımız eğitim programımızla birçok alanda esnafımıza eğitim vereceğiz. Bu bölgede alışveriş yapan insanımızın güvenini kazanması için elimizden geleni yapacağız. Tuvalet, emzirme odası, tüketici güven ofisleri gibi tüketicilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri mekanlar oluşturacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kenti geleceğe taşıyacak 8 projenin işbirliği protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay arasında imzalandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.