SON DAKİKA
Hava Durumu

Mahfel eski kimliğine yeniden kavuşuyor

Bursa İl Genel Meclisi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Mahfel, kısa süre sonra aslına uygun kimliği ile yeniden Bursalılar

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2013 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2013 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mahfel eski kimliğine yeniden kavuşuyor
Bursa İl Genel Meclisi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Mahfel, kısa süre sonra aslına uygun kimliği ile yeniden Bursalılara hizmet verecek. Mahfel’de incelemelerde bulunan Başkan Altepe, Bursa’nın tarihi kimliği açısından önemli bir değeri olan binanın çatısından bahçesine kadar yenilenip hizmete açılacağını söyledi. 
Bursa’da 8500 yıllık arkeolojik bölgelerden 2300 yıllık Bitinya surlarına, Osmanlı döneminden Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılara kadar bir çok eseri orijinal kimliğiyle yeniden ayağa kaldıran Büyükşehir Belediyesi, önemli bir kent ziynetini daha aslına uygun olarak hizmete açmaya hazırlanıyor. İlk 1870’lerde Vorpahnam Gazinosu adıyla hizmet vermeye başlayan ve Kurtuluş Savaşı’na kadar gayrimüslimler tarafından işletilen, Türklerin eline geçmesiyle birlikte Cumhuriyet Aile Çay Bahçesi adını alan, 12 Kasım 1913’te ise Türk Ocağı’nın Bursa Şubesi’nin kuruluş binası olan Mahfel, bilinen 150 yıla yakın tarihi boyunca Bursalıların önemli buluşma noktalarından biri oldu. Günümüzde de sürekli kent gündeminin önemli gündem maddelerinden biri olan nasıl işletileceği tartışma konusu olan Mahfel’in İl Genel Meclisi kararı ile Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesiyle tartışmalara da son nokta konuldu. Özellikle bu dönem kente kazandırdığı sosyal tesislerle tüm vatandaşların beğenisi kazanan Büyükşehir Belediyesi, Mahfel’i 26’ıncı sosyal tesis olarak aslına uygu kimliği ile yeniden Bursalıların hizmetine sunmak için çalışmaları başlattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, uzun süre kapalı kalan Mahfel’in bir an önce hizmete açılması için çalışmaların startını verdiklerini söyledi. Beraberindeki Genel Sekreter Seyfettin Avşar, Genel Sekreter Yardımcıları Bayram Vardar ve Mustafa Altın ile ilgili daire başkanları ile birlikte Mahfel’de incelemelerde bulunan Başkan Altepe, binanın uzun süre kiracıların elinde kalması nedeniyle gerekli bakımların yapılmadığını ve binanın oldukça yıpranmış olduğunu gözlediklerini söyledi. Mahfel’in tarihi boyunca Bursalıların önemli buluşma noktalarından biri ve önemli kararların alındığı bir mekan olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Çatıdan ön bahçeye, alt bahçeden çevre düzenlemelerine kadar tüm eksikleri kısa sürede tamamlayıp, burayı yeniden gerçek kimliğine uygun olarak bu dönem yaptığımız 26’ıncı sosyal tesis olarak Bursa’ya kazandıracağız. Zaman kaybetmeden çalışmaları bir an önce bitirmeyi hedefliyoruz. Şimdiden Bursa’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.