SON DAKİKA
Hava Durumu

Mako da işi bıraktı!

Bursa'da Renault, Tofaş ve Coşkunöz Fabrikaları'nın ardından yan sanayi üretimi yapan Mako işçisi de iş bırakma eylemi başlattı. Renault yönetimi

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2015 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2015 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Mako da işi bıraktı!
Bursa'da Renault, Tofaş ve Coşkunöz Fabrikaları'nın ardından yan sanayi üretimi yapan Mako işçisi de iş bırakma eylemi başlattı. Renault yönetimi tarafından tatil kararının ardından bugün işbaşı yapması beklenen işçiler de işbaşı yapmadılar. 12 bin otomotiv ve yan sanayi işçisinin eylemi sürüyor.
Bursa'da metal emekçilerinin eylemi büyüyor.. Hak ettikleri ücreti alamadıklarını öne süren eylemdeki işçilere Mako çalışanları da katıldı. Renault, Tofaş ve Coşkunöz'den sonra Mako işçisi de üretimi durdurdu!
Bursa'da yaşadıkları ücret adeletsizliğine tepki göstererek toplu olarak Türk Metal'den istifa eden metal emekçileri fabrikalarda üretimi durdurmuştu. Dört gündür eylemde olan ve uyku yüzü görmeyen metal işçileri, Mako işçilerine destek için bugün fabrika önüne gitti.
Öte yandan Metal İşçileri Birliği'nden yapılan açıklamada Delphi işçilerinin de 19 Mayıs'ta mesailere kalmayacağı bildirildi. Çarşamba günüyse Valeo işçilerinin iş bırakacağı ifade ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.