SON DAKİKA
Hava Durumu

Medicabil'den 'ayak hastalıkları' dersi

Özel Medicabil Hastanesi kurum içi personel bilgilendirme seminerleri devam ediyor. Özel Medicabil Hastanesi doktorlarından Prof.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2018 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2018 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Medicabil'den 'ayak hastalıkları' dersi
Özel Medicabil Hastanesi kurum içi personel bilgilendirme seminerleri devam ediyor.
Özel Medicabil Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Gayyur Kurap, Medicabil personellerine “Ortopedide Ayak Hastalıkları” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Gayyur Kurap, “Ayağımızın tabanında, iç kısımda uzunlamasına bir kavis bulunur. Bu kavis belli derecelerde esnek bir yapıya sahiptir. Bu yapı yürüme sırasında zeminin ayağa yaptığı basıncı emmeye ve böylece yükün diz, kalça ve bel eklemlerine zarar vermesine mani olur. Ayağımızın tabanında bu kavisin olmamasına, yani ayak tabanındaki düzleşme durumuna düztabanlık denir.” şeklinde konuştu.



Tedavi ile ilgili konuşan Prof. Dr. Gayyur Kurap, “ Esnek düztabanlıkta tanı konulduktan sonra aile bilgilendirilir ve 8-10 yaşlarında kendiliğinden düzeleceği hakkında bilgi verilir. Bu süre içerisinde çocuklara ev içinde çorap, patik veya çıplak ayakla dolaşması önerilir. Ortopedik ayakkabı ve tabanlık genellikle gerekmez. Yalnız seçilen ayakkabılar yürüme döneminde sert tabanlı, topuklu, içten destekli, sert kenarlı olmalıdır. Eğer 8-10 yaş sonrası esnek düz tabanlık geçmemişse çabuk yorulma ve baldır kaslarında ağrı varsa ayak kavsini destekleyici yumuşak tabanlıklar ve spor ayakkabısı önerilir. Rijit tip yani ortopedik rahatsızlıklar nedeniyle oluşan düztabanlıktaysa teşhis konulunca sebebe yönelik tedavi yapılmalıdır” dedi. (Bülten)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.