SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer Çayı'na can suyu!

 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasındaki yerleşim alanlarında atık suyun

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2013 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2013 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
 Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasındaki yerleşim alanlarında atık suyun bertarafında önemli rol oynayacak Samanlı Kolektörü sayesinde Nilüfer Çayı başta olmak üzere çevredeki dereler yeniden hayat bulacak.



 

Başkan Altepe, gerek evsel gerekse sanayi atıklarını Doğu Atık Su Arıtma Tesisine taşıyacak olan kolektörün Nilüfer Çayı’nın temizlenmesine yönelik atılan en büyük adımlardan biri olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar arasında yer alan ve yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırımı kapsayan Samanlı kolektöründe çalışmalar hızla sürüyor. Yaklaşık 9 bin 200 metrelik alanda bin 800 milimetre ile bin 200 milimetre çapları arasında HDPE esaslı sızdırmaz atık su borularının kullanıldığı projenin bin 200 metrelik bölümü tamamlandı. Demirtaş katı atık depolama sahasının doğu bölgesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmalar hakkında BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’dan bilgi aldı. Bu dönem kente kazandırdıkları anıtsal yapıların yanında altyapı yatırımlarına büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, Samanlı kolektörünün kentin doğu bölgesi için hayati önem taşıdığını vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi olarak görev alanında bulunan 25 derenin düzenli olarak ıslah çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Başkan Altepe, Samanlı kolektörünün de Nilüfer Çayı başta olmak üzere çevredeki tüm derelere yeniden hayat vereceğini söyledi. Başkan Altepe, Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasında kalan Millet, Samanlı, Kumlukalan, İsabey, Demetevler, Değirmenönü, Karapınar, Yenidoğan, Şirinevler, Arabayatağı, Çınarönü, Demirtaş ve İsmetiye mahallelerinden derelere akan atık suyun kolektör sayesinde toplanarak arıtma tesisine getirileceğini kaydetti. Artık sanayi atıkları ve evsel atıkların derelere akmayacağını kaydeden Başkan Altepe, “Projeyi yaz sonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Çalışmalar tamamlandığında doğu bölgesinin atıkları da artık arıtmaya tabi tutulacak ve derelerimiz artık tertemiz akacak” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.