SON DAKİKA
Hava Durumu

O şoföre ceza kesildi

Bursa’da durağa nizami yanaşmayıp, engelli rampasını açmayan böylelikle akülü tekerlekli sandalyedeki yolcunun otobüsüne binmesine engel ol

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2018 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2018 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
O şoföre ceza kesildi
Bursa’da durağa nizami yanaşmayıp, engelli rampasını açmayan böylelikle akülü tekerlekli sandalyedeki yolcunun otobüsüne binmesine engel olan özel halk otobüsü sürücüsüne para cezası kesildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik’te yenilenen özel halk otobüslerinin hizmete alınması töreninde şoförleri uyarıp, vatandaşın huzur ve rahatını bozanların karşılığını mutlaka göreceğini söylerken, engelli yolcuyu otobüse almayan sürücüye de hemen yaptırım uygulandı.

 

Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde yaşanan olayda, Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitmek üzere otobüs durağında bekleyen akülü tekerlekli sandalyedeki Necla D., B46 hat numaralı özel halk otobüsü sürücüsü tarafından otobüse alınmamıştı. Cep telefonuyla da görüntülenen olayda otobüs durağı için ayrılan cebin uç noktasında park halinde bir özel otomobil görülürken, özel halk otobüsü de durağa nizami yanaşmayıp, engelli rampasını açmadan yolcularını alıp, akülü tekerlekli sandalyedeki Necla D.’nin otobüse binmesine imkan sağlamadan duraktan ayrıldı.

Hatalı park cezası

Bu arada olayın basına yansımasının ardından devreye giren Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşı otobüse almayan sürücü ile otobüsün durağa uygun yanaşmasına mani olan park halindeki özel araca ceza kesildi. Önceki gün Gemlik ilçesinde yenilenen halk otobüslerinin hizmete alınması töreninde halk otobüsü esnafını uyaran Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, vatandaşların huzur ve rahatını bozanların karşılığını mutlaka göreceğini söylemişti. Bu uyarının hemen ardından yaşanan olayda da otobüs durağında park halinde bulunan otomobil ile durağa nizami yanaşmayan özel halk otobüsüne 259’ar TL hatalı park cezası kesildi.

Müsamaha gösterilmeyecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta konuya olan tepkisini twitter hesabında dile getirdi. Başkan Aktaş, “Bugün sosyal medyada yankı bulan, asla tasvip etmediğim yeşil otobüsün engelli hanımefendiyi duraktan almaması olayı Cuma gerçekleşmiş, kamuoyuna bugün yansımıştır. Hemşerilerimiz bilsin ki gereken yapılmış, asla yanlış yapana müsamaha gösterilmeyecektir” dedi.

BURULAŞ’tan duyarlılık çağrısı

Öte yandan olayın ardından yazılı açıklama yapan Burulaş, engelli vatandaşın otobüse almaması hadisesinden dolayı duyulan üzüntüyü dile getirdi. Açıklamada, “Özellikle otobüs duraklarına sürücülerin araçları ile tam ve nizami yanaşarak tüm yolcuları güvenli bir şekilde almaları konusu gerek eğitimlerimizde ve gerekse denetimlerimizde sıklıkla vurgulanmaktadır. Buna karşın bu üzücü hadisede de olduğu gibi otobüsün durağa nizami bir şekilde yanaşmasını önleyebilecek yanlış park edilen diğer araçlar görülmektedir. Bu yanlış parklanmalar hem bu tarz durumların yaşanmasına yol açmakta hem de diğer sürücülerin de sürüş güvenliğini etkilemektedir. Bu ve benzeri üzücü durumların tekrar yaşanmaması için otobüs durakları önüne hatalı parklanmaların yapılmaması için tüm sürücülerin duyarlı olması gerekmektedir” denildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.