SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğrencilerden örnek hareket: Tonlarca atık pil toplandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim kurumları arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyasına katılan çevreci öğrenciler, 6 ay

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2014 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2014 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Öğrencilerden örnek hareket: Tonlarca atık pil toplandı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim kurumları arasında düzenlenen atık pil toplama kampanyasına katılan çevreci öğrenciler, 6 ayda 8 bin 387 kilogram atık pil topladı. Kampanyada başarı gösteren okul yöneticileri ve öğrencilere hediyelerini veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, çevrenin sadece birkaç kurumun değil, bütün insanlığın sorumluluğunda olduğuna vurgu yaptı.
Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için bir taraftan alt yapı yatırımlarını hızla sürdüren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da düzenlediği kampanyalarla yeni neslin çevre konusunda daha bilinçli olmasını hedefliyor. Bu çalışmalar kapsamında Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde eğitim kurumları arasında Ekim ayında başlatılan atık pil toplama kampanyası sona erdi. Yaklaşık 6 ay süren ve 150 bin öğrenciye ulaşılan kampanyada 8 bin 387 kilogram atık pil toplanarak, zehirli atıkların hava, su ve toprağa karışmasını önlemiş oldu.
Kampanyada derece giren okul ve öğrenciler, Gölpark Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, çevre konusunda en önemli adımın kirletici unsurların ortadan kaldırılması olduğunu söyledi. Çevre bilincinin oluşturulması amacıyla düzenledikleri kampanyanın önemini anlatan Vardar, “Piller, günlük yaşantımızda yoğun olarak kullandığımız bir enerji kaynağı. Ancak kullanılan pillerin kontrolsüz bir şekilde doğaya bırakılması çevre adına büyük tehlikeler oluşturuyor. Pil içinde bulunan cıva, kadmiyum, çinko gibi zehirli maddeler, yeraltı ve yüzey sularına, oradan da içme suları ile insan vücuduna girip, ölümcül hastalıklara yol açabiliyor. Bu nedenle çevre konusunda herkesin bilinçli ve duyarlı olması gerekir. Çevre sadece birkaç kurumun değil tüm insanlığın sorumluluğundaki bir yaşam alanıdır. Bu kampanya duyarlılıklarını gösteren öğrencilerimize ve okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, daha sonra kampanyada derece giren okul yöneticileri ve öğrencilere katılım belgeleri ile hediyelerini verdi. En fazla atık pil toplayan İnegöl Vehbi Koç İlkokulu bilgisayar, projeksiyon, ayaklı perde ve yazıcı ile ödüllendirilirken, ikinci olan Şehit Doğan Sevinç İlkokulu bilgisayar, projeksiyon ve ayaklı perde, üçüncü olan Sönmez İlkokulu da bilgisayar, yazıcı ve tarayıcı ödülünü almaya hak kazandı. Kampanyada Turgay Ciner İlkokulu dördüncü, Şahin Yılmaz İlkokulu beşinci ve Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi altıncı olurken, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi, Muradiye İlkokulu, İhsan Dikmen 4 İlkokulu, Hacer Salih Yıldız İlkokulu ve Feriha Uyar Kız Meslek Lisesi de mansiyon ödülü almaya hak kazandı.
Kampanyanın anaokulu kategorisinde de Makbule Atadan Anaokulu birinci, Atatürk Anaokulu ikinci oldu. Anaokulları da oyun hamuru seti, parmak boyası seti, boyama kitabı ve karton puzzle ile ödüllendirildi.
Kampanyaya destek veren Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği adına Çevre Mühendisi Elif Kara da çevreye verdikleri önem nedeniyle Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar’a teşekkür plaketi verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.