SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi Belediyesi tarihi mirasa sahip çıktı

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski sokaklarından biri olan Tophane’deki 9. Ara Sokak’ta zemin yenileme çalışmaları başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2014 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2014 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Osmangazi Belediyesi tarihi mirasa sahip çıktı
Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en eski sokaklarından biri olan Tophane’deki 9. Ara Sokak’ta zemin yenileme çalışmaları başlattı.

Bursa’nın tarihi semtlerinden biri olan Tophane’deki, Saltanat Kapı’nın bitişiğindeki 9. Ara Sokak’ta zamanın şartlarına göre yapılan ve sokağın tarihi dokusuna uymayan zemin taşları, Osmangazi Belediyesi tarafından sökülerek, yerine tanburlu granit küp taşlar döşeniyor. Osmanlı döneminde at arabalarına uygun olarak yapıldığı için günümüzde insanların yürürken zorlanmasına neden olan taşların yerine döşenecek olan tanburlu granit taşlar, hem insanların kullanımı için daha uygun olacak, hem de bölgeye modern bir görüntü kazandıracak.
Tarihi dokunun korunduğu evleri ve sokak yapısı ile fotoğraf sanatçılarına ilham veren bölgede başlatılan çalışmalar kapsamında, eski taşlar tamamen sökülerek zemin tesviyesi yapıldı. Birkaç gün içerisinde sokağa taşların döşenmesine başlanacak. Osmangazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların, ramazan ayının sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.
Sokakta yürütülen zemin kaplama çalışmalarından mahalle sakinleri ve bölge esnaftı da oldukça memnun. Daha önce sokakta yürürken eski taş zeminden dolayı birçok kişinin ayağını burktuğunu, özellikle topuklu ayakkabı giyen kadınların sokaktan geçmediğini belirten vatandaşlar, zemin yenileme çalışmalarının ardından bu sorunun ortadan kalkacağını, eski Bursa evlerinin yer aldığı tarihi sokağın daha da canlanacağını söyleyerek, Başkan Mustafa Dündar ve ekibine de teşekkür etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.