SON DAKİKA
Hava Durumu

Otel inşaatı tam gaz devam ediyor

İşadamı Cavit Çağlar’ın Çekirge’de yaptırdığı otel inşaatının Bursa 3. İdare Mahkemesi tarafındın ruhsatı iptal edilmesine  rağm

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2013 22:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2013 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İşadamı Cavit Çağlar’ın Çekirge’de yaptırdığı otel inşaatının Bursa 3. İdare Mahkemesi tarafındın ruhsatı iptal edilmesine  rağmen, inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor.



İşadamı Cavit Çağlar’ın Çekirge Caddesi’ndeki  otel inşaatının çevresinde ki  bina sakinleri  Avukat Hürkan Karaboğa, Nejda Adalan, Ali Bülent Sertepe, Murat Cantürk, Türkay Gülerçin ve Ayşe Birsen İlter’in, inşaata ruhsat veren Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Osmangazi Belediye Başkanlığı  aleyhine Bursa 3. İdare Mahkemesi’nde açtıkları dava sonuçlanmış ve inşaat ruhsatına iptal kararı verilmişti. Ancak görünen o ki ne mahkeme kararı ne yandaki bina sakinlerinin itirazı Çağlar’ın hızını kesebildi. Mahkemeden çıkan ‘İnşaat Ruhsatı İptali’ kararına  ve etraftaki bina sakinlerinin tüm itirazlarına rağmen inşaat tüm hızıyla devam ediyor. Temel çalışmaları sırasında yerin 40 metre altına kadar inilmesi başta yandaki Çelik Palas Otel olmak üzere çevre binalarda çatlaklar meydana getirmişti. Osmangazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi, mahkeme kararının kendilerine yeni tebliğ edildiğini  belirtirken, inşaat çalışmalarının devam etmesi de çevredeki bina sakinlerini isyan ettiriyor. Bu inşaat yüzünden oturdukları evlerde can güvenliklerinin kalmadığını belirten çevrede bina sakinleri, ‘Yüce Türk adaletini görevini yapmaya davet ediyoruz. Bu hukuk tanımazlığa kim dur diyecek’ diye tepki gösteriyor. Osmangazi Belediyesi’nin kendilerine ulaşan mahkeme kararı doğrultusunda inşaat konusunda nasıl bir adım atacağı da merak ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.