SON DAKİKA
Hava Durumu

Panayır kepazeliğine yine CHP sahip çıktı

Nilüfer Belediyesi’nin “Balkan Panayırı” adı altında Türk ve Müslüman kültürüyle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve türlü rezillikle

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2019 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2019 22:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Panayır kepazeliğine yine CHP sahip çıktı
Nilüfer Belediyesi’nin “Balkan Panayırı” adı altında Türk ve Müslüman kültürüyle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve türlü rezillikleri içinde barındıran organizasyonuna CHP sahip çıktı. Bursa Şehir Gazetesi’nin yaptığı haberi göçmen düşmanlığı kisvesi altında provoke eden CHP, Bulgarca şarkıların söylendiği, Bulgar grupların çıktığı rezaleti savundu.

Bursa Şehir Gazetesi, geçen hafta Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ve en çok düzenlendiği mahalledeki vatandaşları rahatsız eden “Balkan Panayırı” isimli organizasyondaki yanlışları ele alan bir haber yayımladı. Bulgaristan Türkü göçmenlerin yoğunlukla yaşadığı Balkan Mahallesi’nde her yıl düzenlenen ve bölgede bir çok olumsuz görüntünün yaşanmasına yol açan ve bölge halkının sitemlerini ele alan haberin ardından, dün CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı öncülüğünde Balkan Mahallesi’nde provokasyon kokan bir basın açıklaması yapıldı.

CHP İSTİSMARI YİNE SAHNEDE

Mezhepçi siyaset yapması ile bilinen CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ve Bursa Milletvekili Yüksel Özkan’ın da katıldığı basın toplantısında, organizasyondaki rezillikleri bir kenara bırakan CHP’liler, işi sanki göçmenlere yönelik bir saldırı varmış gibi lanse etmeye çalıştı. Oysa Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon ne göçmenleri ne de onların kültürlerini yansıtmadığı gibi, yıllarca Bulgaristan Türklerine zulmeden Bulgar kültürünü kutsayan ve reklamını yapan bir organizasyona dönüşmüş durumda. Bulgarca şarkıların söylendiği, Bulgar grupların sahne aldığı programın, Bulgaristan türkü göçmenlerin kültürüyle de yaşam tarzıyla da ilgisi olmadığı ortada.

VATANDAŞ İLGİ GÖSTERMEDİ

CHP’nin istismar için fırsat saydığı ve Balkan Mahallesi’ne düzenlediği basın toplantısına bölge halkı tüm çağrılara rağmen ilgi göstermedi. Otobüslerle taşınan bir grupla mahalleden 20-30 kişinin katıldığı basın toplantısında CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özer Anaç, partisinin zihniyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Sanki göçmenler hedef alınmış gibi bir hava oluşturmaya çalışan ve göçmenlerin hassasiyetlerini istismar etmeye kalkan Anaç, göçmenlere iftira atıldığı yalanını utanmadan dile getirdi. Organizasyona on binlerce kişinin dışarıdan katıldığını ve belediyenin gereken önlemleri almadığı için önemli sıkıntılar yaşandığını yok sayan Anaç, “Birkaç gün önce sözde yerel bir yayın organında sizlere bahsetmeye bile terbiyemin müsaade etmediği bir hakaret silsilesi yayınlandı. Aslında bu ve bunu yapan zihniyete sahip karanlık düşünce mensupları ilk defa iftiraya sığınmıyorlar, her fırsatta ve toplumun gözünden düştükleri her anda gericilik, ırkçılık ve ötekileştirme silahına başvuruyorlar” diyerek vatandaşları provoke etmeye kalktı.



PANAYIRI SAVUNDU

Anaç, Nilüfer Belediyesi’nin “Balkan Panayırı” adını koyduğu organizasyona sahip çıkarken, organizasyonu kültürel bir etkinlik gibi lanse etmeye kalkıp iftiralarına devam etti;  “Yıllardır bölge halkının ve dışarıdan gelen misafirlerinin kucaklaştığı, herkesin mutlu mesut bir arada eğlendiği “Balkan Panayırını” 300-500 adet zorla pazarlayabildikleri güdümlü kâğıt parçalarında malzeme etmişlerdir. Buradan sesleniyorum, o satırlarda karaladıklarınız gerçekleri değil fantezi dünyanızı yansıtıyor olabilir”.

HEDEF GÖÇMENLERİ PROVOKE ETMEK

Göçmenleri değil siyasi ve ekonomik rantını önceleyen çevrelerin göçmenler üzerinden rant devşirme girişimine en güzel cevabı yine bölgede yaşayan göçmenler verdi. Provokasyona gelmeyen ve yalan makinalarının ortaya attığı iddiaları ciddiye almayan vatandaşlar, CHP’nin bir grup provokatörle hazırladığı oyuna alet olmadı. Siyasi şova ilgi göstermedi. Buradan bir oyun kurarak vatandaşları provoke etmek isteyen CHP zihniyeti de geldiği otobüsle geri döndü. Toplantıda konuşan CHP Bursa vekilleri Orhan Sarıbal ve Yüksel Özkan da vaziyeti değil kendi siyasi söylemlerini tekrar etmekten ileriye geçmedi.

Alpaslan YILDIZ

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.