SON DAKİKA
Hava Durumu

Polis, uyuşturucuya karşı okulları ablukaya aldı!

Bursa polisi, eğitim öğretim yılının ilk günü okul çevrelerinde kuş uçurtmadı. Özellikle uyuşturucu ve madde satıcılarına karşı t

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2018 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2018 19:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Polis, uyuşturucuya karşı okulları ablukaya aldı!
Bursa polisi, eğitim öğretim yılının ilk günü okul çevrelerinde kuş uçurtmadı. Özellikle uyuşturucu ve madde satıcılarına karşı teyakkuza geçen Emniyet Müdürlüğü Narkotik Ekipleri, düzenlediği baskınlarda 10 uyuşturucu tacirini çocuklara uyuşturucu satmak için hazırladıkları uyuşturucularla yakaladı.
Bursa polisinin uyuşturucu satan alçaklarla karşı amansız mücadelesi aralıksız sürüyor. Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde özellikle okul çevrelerinde geniş çaplı önlemler alan Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, adeta kuş uçurtmadı. Narkotik polisi okul yakınlarında uyuşturucu uygulaması yaptı. Çok sayıda polis memurunun katıldığı uygulamada şüpheli şahısların kimlik bilgileri kontrol edilerek park ve bahçelerde arama yapıldı.
ZEHİR TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRMADILAR
Uygulamaya, Asayiş Şube Müdürlüğü ve motorize ekipler de katıldı. Narkotik polisi şüphe arz eden vatandaşların üstlerini arayarak Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrollerini yaptı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, ders zili öncesinde hem baskınlarla hem de uygulamalarla öğrencileri hedef alan zehir tacirlerine göz açtırmıyor.  Bursa genelinde tüm ilçelerdeki okul civarında uygulama yapan narkotik polisi velileri de bu konuda uyarmayı ihmal etmedi. Park ve bahçelerde de arama yapan ekipler okul çıkışına kadar geniş güvenlik tedbiri aldı.


UYUŞTURUCU ÇETESİNE BASKIN
Bursa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 2018-2019 yılı eğitim öğretim yılı öncesinde özellikle okullardaki öğrencileri hedef alarak uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik baskın düzenledi. Öğrencilere satmak üzere uyuşturucu madde hazırladıkları tespit edilen 10 kişi yine okul yakınlarında yapılan baskınlarla gözaltına alındı.
ÖĞRENCİLERE SATACAKLARDI
Gözaltına alınan şahısların; ev, iş yeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda özellikle öğrencilere satıldığı bilinen 476 adet ecstasy tablet, 68 gram sentetik kannabinoid, 17 gram metamfetamin, 2 adet hassas terazi, 2 adet ruhsatsız tabanca, uyuşturucu madde kullanmaya ve paketlemeye yarayan aparatlar ele geçirildi.


İKİ OPERASYONDA 18 GÖZALTI
Gözaltına alınan 10 kişinin geçtiğimiz günlerde bir başka narkotik operasyonunda gözaltına alınan 8 kişi ile birlikte çalıştıkları öğrenildi. 2 ayrı operasyonda yapılan gözaltı sayısı toplamda 18 oldu. Son operasyonda gözaltına alınan 10 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahısların adliyeye sevk edilmesi sırasında görüntü çeken gazeteciler bir kişinin sözlü saldırısına maruz kaldı.
VALİ: “İÇİNİZ RAHAT OLSUN”
Öte yandan eğitim öğretim yılının açılış töreninde konuşan Vali İzzettin Küçük, velilerin içinin rahat olmasını istedi. Her türlü önlemin alındığını anlatan Vali Küçük,  "Gözünüzün önünden uzaklaştırmaya kıyamadığınız çocuklarınızı bize seve seve gönül rahatlığıyla emanet ediyorsunuz. Bu konuda rahat olmaya devam edin, her türlü tedbiri aldık. Servis şoförlerinden muavinlerine, okul çevresindeki satıcılara, kantinlerdeki temizlik, hijyen ve satılan mallara, kantindeki görevlilere, öğretmenlere ve her aşamadaki herkesin tetkik ve incelemesi tamam. Çok rahat ve gönlü ferah olarak çocuklarınızı bu okullara göndereceksiniz. Gözünüz arkada kalmayacak bundan emin olun. Pek çok okulda kamera sistemlerini gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz." dedi. (İHA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.