SON DAKİKA
Hava Durumu

'Sağlık için sağlıklı iletişim'

Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreterliği, Orhangazi Devlet Hastanesi sağlık personeli ile ‘Tanışma ve İstişare Toplantısı’ gerçe

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2013 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2013 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Kamu Hastaneleri Birliği Bursa Genel Sekreterliği, Orhangazi Devlet Hastanesi sağlık personeli ile ‘Tanışma ve İstişare Toplantısı’ gerçekleştirmek üzere bir araya geldi.



Kendisine bağlı kamu hastanelerindeki sağlık hizmet sunumunu geliştirmek ve personelin soru ve sorunlarına çözüm bulmak üzere bünyesindeki kamu hastanelerine ziyaretler düzenleyen Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bu kez Orhangazi Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Orhangazi Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen buluşmada, sözlerine, özverili ve fedakâr çalışmalarından dolayı tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek başlayan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, “Sizler, bizim için çok değerlisiniz. Öncelikli olarak sizlerin memnuniyetini temin etmek ve bu kapsamda hastalara daha kaliteli hizmet sunumunu sağlamak için çalışıyoruz.” dedi.

Baştuğ, ilçe hastanelerin, kapasitenin çok üstünde hizmet verdiğinin farkında olduklarını ifade ederek, “Mekân sıkıntımızın ve personel yetersizliklerimizin farkındayız. Bizler de göreve geldiğimiz günden bu yana bu sorunların üzerine eğildik. Fakat bu sorunların giderilmesi için elbette zamana ve birlik içerisinde özverili bir çalışmaya ihtiyaç var. Sağlık hizmeti 7 gün 24 saat sunulmak zorunda ve dükkânı kapatmak gibi bir lüksümüz yok. Olamaz da. Bugün mevcut hacmimizle en verimli ve kaliteli hizmet sunumu için tek yürek olmalıyız.” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK İÇİN SAĞLIKLI BİR İLETİŞİM SÜRECİ”

Daha kaliteli ve etkin bir hizmet sunumu için personelden gelen her türlü istek ve öneriye de açık olduklarını vurgulayan Baştuğ, “Bizler, hasta ve çalışan memnuniyetini sağlamak için görev başındayız. Bu doğrultuda yaptığımız her çalışmaya sizden gelen talep ve öneriler doğrultusunda şekil vereceğiz. Sağlık için sağlıklı bir iletişim süreciyle kamu yararına çalışacağız.” diye konuştu.

“HASTALARLA İLETİŞİM İÇİNDE OLALIM”

Toplantıda, hekimliğin yalnızca tıbbi bir beceri olarak sınırlandırılmaması gerektiğinin de altını çizen Baştuğ, hekimlerin hastalarla karşı açıklayıcı bir yaklaşım içerisinde olması gerektiğini söyledi. Hekimlik mesleğini icra ederken, doktorların iletişim ve yönetişim becerilerini de ortaya koyması gerektiğini aktaran Baştuğ, şu açıklamalara yer verdi: “Hastaya gereken tıbbi işlemleri uygulamak, hastanın tedavisi için yeterli görülmemelidir. İyi bir hekimin hasta ve hasta yakınıyla olan iletişimini güçlü tutması ve hastaya hastalığıyla ilgili gerekli bilgilendirmeyi de yapması gerekir. İş yükünüzün elbet farkındayız. Bir günde 80-90 hastaya bakan hekimlerimizden bunu talep etmek zor olsa da bizler insana hizmet ediyoruz. Bunu unutmayarak, en iyi hizmet sunumu için çalışacağınıza gönülden inanıyorum.“

Baştuğ, konuşmasının ardından, Orhangazi Devlet Hastanesi personellerinden gelen soruları çevaplayarak, talep ve şikâyetleri değerlendirdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.