SON DAKİKA
Hava Durumu

Şahin: Yerel seçimlerde büyük bir sınav vereceğiz

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şahin: Yerel seçimlerde büyük bir sınav vereceğiz
Yapılacak olan yerel seçimlerde Türkiye halkının karşısında büyük bir sınav vereceklerini ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, seçimlerde kazanabilecek kişileri aday göstereceklerini söyledi.
Bursa AK Parti İl Başkanlığı'nın temayül yoklamasının açılış konuşmasını yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bu seçimlerde daha öncekilerden daha başarılı olmayı hedeflediklerini söyledi. Belediye başkan adaylarının seçiminde ve tespitinde büyük titizlik gösterdiklerinin altını çizen Şahin, "AK Parti olarak merkez yoklaması yoluyla belediye başkan adaylarımızı belirliyoruz. Ancak bunun için mutlaka teşkilatımızın nabzını yoklamamız gerekiyor. İşte Bursa’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı AK Parti kurulduğu andan itibaren bizim partimizin belediye başkanlarınca yönetiliyor. Teşkilatımızın ne düşündüğünü tespit etmek son derece önemlidir. Ama tek başına yeterli değildir. Başka kriterler de kuşkusuz genel başkanlığımız tarafından kurulan 10 kişilik üst kurulca mutlaka değerlendirilecektir. Burada yapılacak oylama sonuçlarını alıp, Ankara’ya götüreceğiz. Teşkilat yoklaması tek başına belirleyici olmadığı için farklı spekülasyonlara yol açmamak için neticeyi burada açıklamıyoruz. Ama herkes şundan emin olsun, burada arkadaşlarımızın tercihleri son derece objektif şekilde gereği yapılacak ve üst kurulun önüne konulacak. Sizlerin tercihi bizim için önemlidir, başımızın üstünde yeri vardır. Genel merkez olarak, sizlere herhangi bir aday göstermiyoruz. Amacımız en isabetli adaylarla halkın karşısına çıkmak ve Türkiye genelinde ve Bursa’da en başarılı sonucu almak. 40 gün belediye başkanlığı yaptım. Belediye başkanlığının bir siyasinin üstlenebileceği en ağır sorumluluk olduğunu biliyorum. Bu göreve talip olan arkadaşlarımızın çok ağır sorumluluğa talip olduklarını bilmelerini isterim. Doğumdan ölüme tüm vatandaşların sorumluluğunu üstlenmiş oluyorsunuz" dedi.

"HİZMET EDEREK CUMHURİYETE LAİK OLABİLİRİZ"
Cumhuriyetin ilanının 90’ıncı yıl dönümünü milletçe büyük coşku ve heyecanla el ele kutlayacaklarını söyleyen Şahin, "Cumhuriyet, yani cumhurun, halkın, milletin yönetimi demektir. Demokrasiyle taçlanan bu yönetim şekli, bugün insanlığın ulaşabildiği en iyi yönetim şeklidir. Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırmak, millet iradesinin, millet iradesinin dışında başka iradelerin söz sahibi olamayacağı bir noktayı Türkiye’yi ve demokrasiyi getirmek AK Parti olarak 11 yıllık süreç içerisinde bizim en büyük hedefimiz oldu. Bu konuda, çok önemli mesafeler aldık. Cumhuriyete sahip çıkacağız. Türkiye Cumhuriyeti’ni daha da genişleteceğiz, daha da güçlü hale getireceğiz. Ancak hamasi nutuklar atarak, güzel sözler söyleyerek Cumhuriyete layık olamayız. Hizmet ederek, taş üstüne taş koyarak, vatandaşın sorunlarını bir bir çözerek, cumhuriyete layık olabiliriz. İşte, yüz yılı aşkın bir süredir, belki iki asra yakın süredir milletimizin hayali olan büyük bir projeyi Cumhuriyet Bayramı’nda Marmaray Projesi halkımıza kazandıracağız. Denizin altından iki kıtayı birleştiren önemli projelere imza atarak Cumhuriyete böyle layık olabiliriz" diye konuştu.

"CUMHURİYET BAYRAMINDA BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ GÖSTERMELİYİZ"
Hizmet partisi olduklarını dile getiren Şahin, son olarak Marmaray Projesi’nin açılışına başka ülkelerden de misafirler geleceğini söyledi. Şahin, "Ancak diğer siyasi partilerin genel başkanlarının da katılımı ile Cumhuriyeti farklı bir şekilde kutlamamıza neden olacaktır. Çünkü biz bu hizmetleri, Marmaray’ı AK Parti olarak kendimiz için yapmıyoruz. Ülke için hatta tüm insanlık için böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu heyecanı, diğer siyasi partilerimizin saygı değer genel başkanlarının da bu açılışa katılarak renklendirmeleri benim en büyük dileğim. Biz, Cumhuriyetin 90’ıncı yıl dönümünü böylesine birlik ve beraberlik görüntüsü vererek kutlarsak inanıyorum ki milletimizin gönlünü de mesrur etmiş oluruz" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.