SON DAKİKA
Hava Durumu

Sanayi atık su bedeline BUSKİ indirimi

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, sanayicilerin atık su giderlerinde indirime gitti. BUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan aç

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2015 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2015 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sanayi atık su bedeline BUSKİ indirimi
Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, sanayicilerin atık su giderlerinde indirime gitti.
BUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 08.08.2014 tarih, 10530 sayılı yazılarında, Nilüfer Çayı’na atık su deşarjı olan işletmelerin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı (BUSKİ Genel Müdürlüğü) koordine ve sekretaryasında, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü personelinin iştirakiyle denetlenmesi istendiğine işaret edilerek, “Söz konusu komisyona katılan kurumların yetkilileri tarafından, sorumluluk alanımızda faaliyet gösteren bazı işletmelerde, atık su karakteri, su kullanımları, deşarjları, kuyu suyu kullanımları gibi konularda denetimler yapılmıştır. Yapılan bu denetimler neticesinde hazırlanan raporlar, Bursa Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın da katıldıkları toplantılarda değerlendirilmiş olup, söz konusu toplantılarda atık su kaynaklarının kirlilik durumlarına göre atık su ücretlerinin alınması prensibi benimsenmiştir. Kuyu suyu kullanan ve BUSKİ Tarifeler Yönetmeliğimiz hükümlerine göre atık su aboneliği yapılan işletmelere, işletmelerin sektörel olarak kirliliği de göz önüne alınarak, yeni bir atık su tarifesi belirlenmesi uygun görülmüştür” ifadesine yer verildi.
Atık su debisi 1000 metreküpün üstünde olan sektörlerde, 1000 metreküpü aşan debi miktarının, bertaraf bedelinin yüzde 70’i alınarak hesaplandığına da işaret edilerek, atık su debisi 1000 metreküpü aşan işletmelerde, aşan debi miktarı için bedellerin ise şu şekilde belirlendiğine dikkat çekildi:
Açıklamada, belirtilen hususlar doğrultusunda, kanalizasyona bağlantı noktasından önce, BUSKİ tarafından belirlenecek şartlara göre debimetre takan işyerlerinde, yukarıda belirtilen formüllere göre atık su bedeli alınacağı belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.