SON DAKİKA
Hava Durumu

Sanayicilerinde hizmetinde

Hizmete girişinin ikinci yılında 280 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam eden Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) laboratuvarlarının kuruluşun

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2013 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2013 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Hizmete girişinin ikinci yılında 280 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam eden Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) laboratuvarlarının kuruluşunu da tamamladı.



 

Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan ve 5 milyon liraya mal olan 5 ayrı laboratuvar öğrencilerin eğitiminin yanı sıra sanayicilere de hizmet verecek.

Yeni kurulan laboratuvarlarında yer alan güneş enerjisi simülasyon cihazı ile enerji sektörü, ses yalıtım sistemleri test cihazları ile inşaat sektörü, süper kritik akışkan cihazı ile kozmetik sanayi, fotoreaktör cihazı sayesinde kimyasal atıklarda boyar maddelerin giderilmesi testleri yapılabilecek.
Çevre ve gıda analizlerinin yapılabileceği cihazların da yer aldığı BTÜ laboratuvarlarında bilhassa sebze ve meyve başta olmak üzere tüm gıda maddelerinde ilaç kalıntısı olup olmadığı da test edilebilecek.
Tekstil ve otomotiv sektörüne yönelik test cihazlarının da yer aldığı BTÜ’nün Osmangazi yerleşkesindeki laboratuarlarda, tekstil sektörü için lif ve polimer bileşikleri ile diğer kimyasal bileşiklerin moleküler analizleri yapılabilecek. Ayrıca otomotiv sektörü için de kauçuk ve plastik aksam ve boya bölümlerinin testleri için de hizmet verilecek.

BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Altun, yeni alınan cihazlar sayesinde teknik anlamda bilhassa sanayicinin ihtiyacı olan bazı testlerin de yapılabileceğini belirtti.

BTÜ Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hasan Basri Koçer de üniversite-sanayi işbirliği kapsamında sanayisi çok gelişmiş olan Bursa ve çevre illerdeki sanayi tesislerine yardımcı olabileceklerini söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.