SON DAKİKA
Hava Durumu

Savcılar Bozbey-FETÖ ilişkisini görmüyor!

Son yerel seçimlerde FETÖ’cü Halıca’nın Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e verdiği desteğin ortaya çıkmasının ardından, Bozb

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2017 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2017 23:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Savcılar Bozbey-FETÖ ilişkisini görmüyor!
Son yerel seçimlerde FETÖ’cü Halıca’nın Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e verdiği desteğin ortaya çıkmasının ardından, Bozbey-Halıca ilişkisi tam gaz devam ediyor. Karaman Mahallesi’nde Cemal Karakuş adına yaptırdığı caminin açılışına katılan Bozbey, FETÖ’cü Hulusi Akkuş’u hayırsever işadamı olarak lanse etti.

Devlete operasyon çekmeye kalkan FETÖ, bunu başaramayınca 2014 yerel seçimlerinde AK Parti ve lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkmak için muhalefete çalışmıştı. FETÖ’nün açıktan destek verdiği merkezlerden birisi de Nilüfer oldu. Nilüfer’de Halıca’nın sahibi FETÖ tutuklusu Eyüp Karakuş’un ön ayak olmasıyla örgüt tüm gücüyle Bozbey’e destek vermişti. Öyle ki FETÖ 400 minibüs kiralayıp giydirerek Bozbey’in emrine verdi.

BOZBEY FETÖ İLİŞKİSİ İDDİANAMEDE

Bozbey’le FETÖ arasındaki ilişki Bursa iddianamesine de girdi. Teröristbaşı Gülen’in o dönem buradaki taşeronu olan Vali Şahabettin Harput’a Bozbey’in kollanması yönünde talimat verdiği Bursa iddianamesinde yer aldı. Terörist başının verdiği talimatta, “CHP’li olsa da bu çocuk bizim, gereken destek verilsin”  dediği savcı tarafından dosyaya eklendi. Talimatın ardından da iddianame de yer alan itiraflara göre Harput dahil terör örgütünün iş adamları, hizmet birimleri, mütevelli heyetleri bir anda yönlerini Nilüfer’e çevirdi.

CEMAATE KOLAYLIK SAĞLADI

Yine iddianamede yer alan ihbar mektubunda, “Cemaatin Bursa’da yapısı değişiyor, Nilüfer’e kayıyor. Çünkü bu bölgede Belediye Başkanı her türlü imar, proje kolaylıkları sağlıyor. Seçim zamanında her türlü maddi manevi destekler artıyor. AKP her türlü çalışmalara rağmen Nilüfer’i kazanamıyor. Çünkü AKP içindeki gizli güçler de Nilüfer’de Bozbey’i destekliyor. Cemaat hizmetlerini ve müteahhitlerini Nilüfer’e yönlendiriyor. Arsalar alınıyor, 2-3 kat imar hakkı veriliyor. Karşılığında Bozbey’in abisi Ramiz aracılığı ile zarflar gönderiliyor. Cemaatin tüm yurt ve evleri Nilüfere kayıyor” deniliyor.

BOZBEY ADLİYEDE DE KOLLANIYOR

Teröristbaşı Gülen’in talimatıyla korumaya alınan Bozbey’in yine adliyede de bu yapı tarafından kollandığı bildirilirken, “Bozbey cemaatten nasiplendiği gibi adliyede de kollanıyor. Kayra İş Merkezi, Barela İş Merkezi, Özlüce’de Özdemiroğlu’na verdiği arsadan aldığı paralarla Bozbey iflas etmişken yeniden zenginleşiyor.  Başkaları adına aldığı daire ve dükkânlar da cabası” ifadeleri de iddianameye girdi. Aradan geçen onca zamanda tüm bu iddialar afişe olmuşken ve kamuoyunda biliniyorken  Bozbey’le ilgili işlem yapılmaması da korumanın sürdüğü iddialarını yeniden gündeme getirdi.

SAVCILARIN İLGİSİNİ HENÜZ ÇEKMEDİ

FETÖ-Bozbey ilişkisi o dönemden itibaren ifşa olmasına rağmen bugüne kadar Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le ilgili soruşturma açılmamış olması akıllarda soru işaretleri bırakıyor. Savcıların, FETÖ desteği ortaya çıkan Bozbey için neden harekete geçmediği ise şimdilik muamma. Yerel seçimler döneminde FETÖ’nün göstere göstere Bozbey’i desteklemesine rağmen, bu ilişki görmezden geliniyor. Bu konuyla ilgili soruşturma açılmaması ya da bir hareket olmaması, akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.

 “ADAY OLAMAYACAKTI, CEMAAT YAPTI”

İddianameye giren ihbarda yerel seçimlerle ilgili de ilginç ayrıntılara ve iddialara yer veriliyor.  İhbarda, “Bozbey’in başkanlık döneminde, hatta o kadar ileri gidiliyor ki 2014 seçimlerinde Bozbey aldığı cezalar nedeniyle aday olmaması gerekirken cemaatin hakimlerinden oluşan seçim kurulu ile aday yapılıyor. Cemaatin hâkimleri sayesinde usulsüz olarak aday olup başkan seçiliyor. Nilüfer Belediyesi’nin savcılıklardaki ve mahkemelerdeki tüm ihale ve diğer dosyaları cemaat tarafından kollanılıyor. Ya takipsizlik kararları veriliyor ya da Harput döneminde olduğu gibi valilikten soruşturma izni çıkmıyor” ifadeleri yer alıyor.

FETÖ’CÜ İŞADAMIYLA AÇILIŞTA

Mustafa Bozbey dün de FETÖ’cü Halıca firması tarafından Karaman’da yaptırılan camiinin açılışına katıldı. Nilüfer Belediyesi tarafından servis edilen haberde, “Nilüfer Belediyesi, Karaman Mahallesi’nde yıkılan eski caminin yerine hayırsever iş adamı Hulusi Karakuş’un katkılarıyla yapılan 2 bin 500 kişi kapasiteli Cemal Karakuş Camisi’nin, temelinin atılmasından, hizmete açılmasına kadar birçok aşamasında destekte bulundu. İki yıl önce Nilüfer Belediyesi tarafından temeli atılan ve Hulusi Karakuş’un katkılarıyla yapılan caminin açılış töreni geniş katılımla oldu.” ifadeleri yer buldu.  Halen tutuklu FETÖ Baronu Eyüp Karakuş’un kardeşi olan Hulusi Karakuş’a övgüler yağdıran Bozbey, Karakuş’tan kardeşim diye bahsetti. Bozbey’in bu tavrıyla örgüt üyeleriyle temasının devam ettiği de böylece ortaya çıktı. Bakalım göstere göstere yapılan bu işleri savcılar bu kez görecek mi?

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.