SON DAKİKA
Hava Durumu

Saz Sapları Onlar İçin Gelir Kaynağı

Karacabey’de doğasıyla tüm Türkiye’nin giderek dikkatini çeken Karacabey Dalyan Gölü ve Longoz ormanları, yaban hayatının yanı sıra köy

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2013 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2013 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Saz Sapları Onlar İçin Gelir Kaynağı
Karacabey’de doğasıyla tüm Türkiye’nin giderek dikkatini çeken Karacabey Dalyan Gölü ve Longoz ormanları, yaban hayatının yanı sıra köylü içinde gelir kapısı olmayı sürdürüyor. 

Bursa’dan gelen Nilüfer Çayı, Susurluk’tan gelen Kirmasti Çayı ve Uluabat Gölü’nden gelen Uluabat Deresi’nin ilçe sınırları içerisinde bir araya geldikten sonra Kocaçay adını alarak Marmara Denizine döküldüğü noktada oluşan ve Kocaçay Deltası olarak anılan sulak alan, özellikle yaban hayatı bakımından Türkiye’de ayrıcalıklı bir öneme sahip. Türkiye’nin yanı sıra dünyada eşine az rastlanılan deniz seviyesi altında bataklık bir yapıda oluşan Longoz Ormanı, özellikle içerisinde barındırdığı yaban hayvanları ile kendini ön plana çıkarıyor. Son yıllarda giderek artan ilgiye sahip Karacabey Longozu, tüm bu özelliklerinin yanı sıra köylünün önemli bir ekmek kapısı. Değişik sezonlarda köylüye ayrıca bir gelir kapısı olan Dalyan Gölü ve Longoz Ormanı, şimdilerde kara kofa dedikleri sazların saplarını kurutarak çiçek firmalarına kullanılmak üzere satılıyor. Sıcak yaz günlerde epey zahmetli bir uğraş sonucu çıkartılan saz sapları, geniş bir alanda kurutulduktan sonra kilo hesabıyla Bursa’dan gelen çiçek firmalarına veriliyor.
Önceden köylünün çoğunluğu tarafından yapılan bu uğraşa olan ilgi azalsa da, Bayramdere ve Boğazköy’den bazı köylüler hala bu sazları keserek Bursalı firmalara temin ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.