SON DAKİKA
Hava Durumu

Şehzade'den sert tepki

Sultan II. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, bir şarap firmasının Osmanlı Padişahlarının isim ve resimlerini şişelerd

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2013 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2013 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sultan II. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, bir şarap firmasının Osmanlı Padişahlarının isim ve resimlerini şişelerde kullanmasına sert tepki göstererek konuyu mahkemeye taşıyacaklarını söyledi. 



II. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, İHSANDER Zararlı Alışkanlıklardan Koruma Derneği'nin daveti üzerine Bursa'ya geldi. Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Osmanoğlu, bir şarap firmasının şişelerinde Osmanlı Padişahlarının resimleri kullanmasına sert tepki gösterdi. Osmanoğlu, yaptığı açıklamada, "Bizim ecdadımız 700 seneye yakın dünyaya hükmettiler ve abdestsiz yere dahi basmadılar. Hakikaten bizi üzen olaylardan birisi de bu oldu. Bu içki firmasının yaptığını bir terbiyesizlik olarak addediyoruz. Böyle bir şeyin üzerine bizim dedelerimizi resminin konulması ve onların yanlış bir şekilde anılması bizi derinden üzmüştür. Biz bu olaya karşı çıkıyoruz. Böyle bir hadsizlik nasıl yapılabilir? O yüzden hükümetimize buradan söylemek istiyorum. 36 padişaha da koruma kanununun gelmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

ŞARAP FİRMASINA DAVA
Bu konu üzerinde ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Osmanoğlu, "Onlar sadece bizim dedelerimiz değil, sizlerin de dedesi. Yani 80 senedir tarihimiz yanlış anlatılıyor, bu yetmiyor, dizilerle yanlış anlatılıyor. Şimdide kalktılar, bir içki firması ile dedelerimizi karalamaya çalışıyorlar. O yüzden ne gerekiyorsa yapacağız, gerekirse dava açacağız" şeklinde konuştu.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal ise, firma yetkililerinin bununla reklam yaptıklarını ifade ettiklerini söyledi.
Osmanoğlu, basın açıklamasının ardından Ördekli Kültür Merkezi'nde İHSANDER Zararlı Alışkanlıklardan Koruma Derneği'nin düzenlediği 'Dedem Abdülhamit Han' adlı panele katıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.