SON DAKİKA
Hava Durumu

Sel yüzünden mahsur kaldılar!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun yağışla beraber taşan dereler sele dönüştü, piknikçiler mahsur kald

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2015 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2015 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sel yüzünden mahsur kaldılar!
Bursa’nın İnegöl ilçesinde özellikle yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun yağışla beraber taşan dereler sele dönüştü, piknikçiler mahsur kaldı.

Piknik alanında mahsur kalan 5 kişilik ailenin imdadına İnegöl İtfaiye ekipleri yetişti. İtfaiyecilerin, taşan derenin karşı yakasında kalan piknikçileri kurtarma çalışmaları aksiyon filmlerini aratmadı. Öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde şiddetini artıran yağış, İnegöl’ün özellikle Oylat ve çevresinde sele ve toprak kaymalarına neden oldu. Pikniğe giden aile, kenarında piknik yaptıkları derenin taşması nedeniyle mahsur kaldılar. Ayhan Huz, ailesi ile birlikte Gündüzlü Mahallesi mevkiindeki piknik alanını ikiye bölen derenin üzerindeki ahşap köprüden geçerek ormanlık alanda mangal yakıp keyifli bir hafta sonu geçirmek istedi.
DERE TAŞTI, 5 KİŞİ MAHSUR KALDI
Yağışın etkisini artırması ile birlikte derede su seviyesi yükselmeye başladı. Yükselen su seviyesi Ayhan Huz, Kübra Huz, R. Ayhan Huz, Remziye Huz ve Hasan Huz ailesinin üzerinden geçtiği tahta köprüyü sular altında bıraktı. Pikniği yarıda bırakıp evlerine geri dönmek isteyen Huz ailesi, tahta köprüye yaklaştı ancak yarısı suyun altında kalan köprüden geçmeye cesaret edemedi. Taşan dereden karşıya geçemeyen aile fertleri bağırarak yardım istedi. Ailenin sesini duyan piknik alanının bekçisi Akif Albay, ailenin kurtarılması için İnegöl İtfaiyesine haber verdi.
KURTARMA OPERASYONU
Bildirilen bölgeye gelen İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri, 5 kişilik aileyi kurtarmak için kolları sıvadı. Taşan derenin altında kalan köprüden çelik halat yardımı ile karşıya geçen ekipler, 5 kişilik aileyi kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Profesyonelce bir kurtarma çalışmasına imza atan ekipler, halatlar yardımı ile 5 kişilik aileyi teker teker güvenli bir şekilde derenin üzerinden geçirip, kurtardılar.
ARACI DA KURTARDILAR
Arama kurtarma ekipleri, ailenin yanı sıra, ailenin dere kenarına park ettikleri ancak suyun debisinin yükselmesi ile sudan etkilenen özel otomobili de çamurdan kurtardılar.
OLAYI ANLATTI
Piknik yapmak için bu alana geldiklerini söyleyen Ayhan Huz, “Derenin köprüsünden karşıya geçip, piknik yapmaya başladık. Bizle beraber birkaç aile daha vardı. Fakat onlar erkenden piknik alanından ayrıldılar. Biz yağışın bu kadar çok olacağını düşünmeyerek piknik yapmaya devam ettik. Fakat kısa sürede dere yükseldi ve karşıya geçemedik. Buranın bekçisi bize yardım etti. Haber verilmesi üzerine buraya gelen İtfaiye ekipleri bize yardımcı oldular. Çok teşekkür ederiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.