SON DAKİKA
Hava Durumu

SİFAŞ'a TMSF ilk kepçeyi vurdu

SİFAŞ YIKILIYOR (İRFAN ALTIKARDEŞ/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
SİFAŞ'a TMSF ilk kepçeyi vurdu
Türkiye’de tekstil sektörünün gelişmesinde önemli rolü olan ülkenin ilk sentetik iplik fabrikası Sifaş yıkılıyor.

 

 
Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin en güzel yerinde Mudanya yolu kenarında bulunan Sifaş'ın binaları, Cavit Çağlar’ın İnterbank borçları sebebiyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) geçmişti. TMSF yönetimi yeniden çalıştırılması mümkün olmayan fabrikayı ihale açarak yıkma kararı aldı. Makinaları geçen haziran ayında 20 milyon liraya ihaleye çıkarılan fabrika boş duruyordu. Devasa fabrikanın ana üretim bölümleri yıkıldı. Bir ay içerisinde fabrika alanının tamamen temizleneceği öğrenildi.
ALIŞ VERİŞ MERKEZİ YAPILMASINA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MÜSAADE ETMİYOR

Bursa’nın en büyük alış veriş merkezi Korupark’ın hemen karşısında bulunan Sifaş fabrikasının 100 dekardan büyük yerine AVM yapılmasına, Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa OSB’deki firmaların sahipleri izin vermeyi düşünmüyor.Kanun gereği ticari alana dönüşmesi için Bursa OSB’deki bütün maliklerin muvafakat vermesi gereken AVM projesinin bu şekilde mümkün olmayacağı anlaşılınca TMSF ve alan ile ilgilenen yatırımcılar alternatif çözüm yolu aramaya başladı. Sifaş fabrikasının AVM olmasına sıcak bakmayan Bursa OSB yöneticileri yıkım ile alakalı görüş vermek istemedi.
Bursa Organize Sanayi Bölgesi maliklerinden isminin açıklanmasını istemeyen bir sanayici ise, bu konuda BTSO meclisinin yetkili olmadığını, Bursa OSB yönetiminin de TMSF ile ters düşmemek için sessiz kaldığını söyledi. İş adamı A.İ.B, “Sifaş fabrikasının yerine devasa bir AVM yapılması hususu Bursa kamuoyunda açıktan tartışılıyor. Ancak sanayiciler ve iş dünyasında bu alanın sanayi bölgesi olarak kalması görüşü ağır basıyor. Hükümet de diğer OSB’lerin bütünlüğünün korunması için, bu tip OSB içerisinde imar planı değişikliğine yeşil ışık yakmıyor. Ancak Sifaş’ın arazisinin büyüklüğü ve yerinin şehir içinde çok uygun mevkide olması sebebiyle AVM yapılması konusunda gayrimenkul şirketlerinin de yoğun ilgisi var. Bazı siyasetçilerden duyduğumuz bilgilere göre, torba yasa ile OSB'nin muvafakat engelinin aşılması konuşuluyor. Hatta Bursa’da AVM’leri olan bir grubun bölge için ön hazırlıklar yaptığını duyuyoruz. Hükümet üyelerine bu projelerin gösterilerek torba kanun çıkarılması için ikna görüşmeleri yapıldığı kulağımıza geliyor. Biz sanayiciler ve BTSO meclisi olarak alanın AVM’ye dönüşmesine karşıyız” diye konuştu.
Sifaş’ta çalışan 429 işçi 2015 yılında işten çıkarılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.