SON DAKİKA
Hava Durumu

Siz kimsiniz!

Alpaslan YILDIZ Bulundukları partilerde koltuğa yapışan koltukları gittikten so

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Siz kimsiniz!
Alpaslan YILDIZ
Bulundukları partilerde koltuğa yapışan koltukları gittikten sonra da ayrılan Bursa siyasetinin birkaç kaşar ismi, bir araya gelerek Nilüfer’e 20 yıldır çivi çakmayan Mustafa Bozbey’e desteklerini açıklayıp, siyasetin akışına müdahale etmeye kalktı.
Eski Türkiye’nin vesayetçi zihniyetinin ilanının gazetesinde yayınlanmasına izin veren iş adamı Cavit Çağlar’ın hangi hesaplar içinde olduğu ise anlaşılamadı. Gazetelerin arka sayfalarına ilan vererek başkan devirme sevdası büyük tepki topladı. 
Bursa siyasetinde on yıllardır kendilerine yer bulmalarına ve devletin koltuklarını da işgal etmelerine rağmen Bursa’ya bir faydası olmayan siyaset kaşarları, bugün seçimlere 4 gün kala ortaya çıkıp, sözüm ona siyasetin akışına müdahale etmeye kalktı. DYP ve CHP’den Bursa milletvekilliği yapan Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanlığı Yapan Turhan Tayan, Anavatan Partisi’nden milletvekilliği ve bakanlık yapan Hüsamettin Örüç, AK Parti’nin başbakan yardımcılığı koltuğu verdiği Ertuğrul Yalçınbayır, DSP eski Milletvekili Hayati Korkmaz, MHP eski Milletvekili Necati Özensoy, DYP eski Milletvekili Fethi Akkoç, AK Parti’nin Mustafa Bozbey’e karşı Nilüfer’de 2004 yılında aday gösterdiği ve alacağı seçimi onun yüzünden kaybettiği Tahsin Bulut, Hikmet Şahin’e Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde danışmanlık yapan Recayi Coşkun, Müteahhit Korhan Durusoy, Mithat Kırayoğlu, İMO eski Başkanı Cevdet Yüce önceki gün Kültürpark’ta eski nikah salonunda bir araya gelerek ortak bir açıklama yaptı.

“BURSA İYİ YÖNETİLMİYORMUŞ!”

Recep Altepe döneminde tüm olumsuzluklara rağmen çıkıp iki satır konuşmayan, Nilüfer’de 20 yıldır çivi çakmayıp algı operasyonu belediyeciliği yapan Mustafa Bozbey’i tek bir kelimeyle bile eleştiremeyen siyaset kaşarları, Bursa’ya hizmet eden Alinur Aktaş’ı sahipsiz sanarak adeta Bozbey’e destek açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan ve Bursa’da onca yıl siyaset yapmasına rağmen ne eser bıraktığı belli olmayan CHP’li Turhan Tayan, siyasi beklentisi olmayan (!) arkadaşlar olarak bir çağrı yapmak istediklerini ifade etti. Bursa’nın yanlış yönetildiğini ileri süren bir de üzerine sorumluluk duygusuyla hareket ettiklerini söyleyecek kadar kendilerine durumdan vazife çıkaran ekibin başı Tayan, açıklamasında Mustafa Bozbey ve CHP sloganı atmaktan da geri kalmamış. “Yeter artık bahar gelsin, gülümsesin bütün Bursa”

ÖRÜÇ BİRDE ÖVGÜ DİZMİŞ!

Bakanlık yapmasına rağmen Bursa’ya zerre katkısı olmamış isimlerden biri olan eski devlet bakanı Hüsamettin Örüç de Nilüfer’i ranta kurban eden, belediyeyi batıran Mustafa Bozbey’e güzellemeler dizmiş. 4 dönem Nilüfer’de görev yapan Bozbey’in bu dönem seçmen tarafından Büyükşehir Belediye Başkanlığı’yla taçlandıracağını söyleyip bir de buna inanan Örüç, 70’i aşmış yaşına rağmen Bursa’nın kaderini etkileme rüyası görmesi ise ayrı bir garabet.

ÇAĞLAR’IN OLAY’INA İLAN

İşin daha kafa karıştıran ve dikkati çeken yanı ise bu siyaset kaşarlarının bildirilerini İşadamı Cavit Çağlar’ın gazetesi Omay’da ilan olarak yayınlatmaları. AK Parti’yi, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Alinur Aktaş’ı direkt hedef alan bu ilanın Olay’da yayınlanmasına müsaade eden Çağlar’ın Mustafa Bozbey’e destek atması da gözlerden kaçmadı. Bu zatlar, Recep Altepe döneminde o kötü yönetime karşı bildiri yayınladılar mı? Hayır. Zaten yayınlamaya kalksalar Cavit Çağlar buna müsaade etmezdi.

ESKİ TÜRKİYE KALINTILARI

Olay Gazetesi’nin arka sayfasında yayınlanan ilana “Bursa’nın çağrısı” başlığını koyan siyaset kaşarları, Bursa adına çağrı yapıyor. Peki hangi vasıfla bunu yapıyorlar belli değil. Kim bu siyaset kaşarlarına Bursa adına çağrı yapma yetkisi verdi belli değil. Eski Türkiye’nin vesayetçi sisteminde TÜSİAD gibi bildiri yayınlayarak Mustafa Bozbey’i Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını sanmaları ise ayrı bir mizah. Bu çağrıyı yaptıktan sonra Bozbey kazanamazsa? Seçime 4 gün kala siyasi sürece müdahale edecek kadar gözlerini karartan nedir? Nasıl bir hesabın sonucu bu tavır? Sorular daha da geliştirilebilir.

İŞTE O SKANDAL BİLDİRİ

Bursa’daki siyaset dinozoru kaşarların Olay Gazetesi’nde yayınlattıkları metin şöyle: “İçimizdeki aydınlığı ortaya çıkarmak, hakça bir düzenle, katılmak. Üretmek, paylaşmak barış ve huzur içinde yaşanabilir yarınlara ulaşmak için Bursa bu çağrıyı yapıyor. Bursa yanlış yönetiliyor. Sorumluluğumuz yanlışlardan ayrılmak doğrulara yönelmektir. Tarihiyle, kültürüyle geçmişimiz için bir gelecek arayan yeşili, beyazı, maviyi isteyen koskocaman bir aileyiz biz. Yeter artık! Bahar gelsin gülümsesin bütün Bursa!”

AL SANA GÜLÜMSEYEN NİLÜFER

Bozbey’le Bursa’nın gülümseyeceğini düşünen siyaset kaşarlarına sormak lazım, 20 yıl boyunca Nilüfer’de Bozbey’in çaktığı tek çiviyi gösterebilir misiniz? Bira festivalleri, cenazeye cantık, lohusaya şerbet ikramları başka? Erdoğan düşmanlığının bunca yıl Bursa siyasetinde rol almış bu isimleri yaşlı dimağlarını dumura uğratmış...

AK PARTİ TEPKİ VERECEK Mİ?

Bursa milletvekillerinin bu hadsiz kalkışmaya karşı nasıl bir tavır sergileyecekler kamuoyunda merak ediliyor. Faruk Çelik ya da Bülent Arınç döneminde böylesi bir bildiriyi yayınlamaya cesareti olmayanların bugün Bursa’da böylesi bir bildiri yayınlamaya cesaret etmeleri de akıllarda birçok soru bırakıyor.

BİLDİRİYE ESGİN'DEN REST!



Olay Gazetesi’nin arka kapağında tam sayfa olarak yayınlanan bildiriye tepki gösteren AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Gazetelerin ilk sayfasıyla hükümetleri devirme dönemini kapadık. Şimdi arka sayfadan şans mı deniyor "Derin" kişiler” dedi.

Sosyal Medya hesabından bildiriye tepki gösteren AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “DERİN BURSA'NIN ÇAĞRISINA CUMHURUN ÇAĞRISI” başlığıyla paylaştığı mesajında şunları yazdı: “ Gazetelerin ilk sayfasıyla hükümetleri devirme dönemini kapadık. Şimdi arka sayfadan şans mı deniyor "Derin" kişiler. Sahada çalışarak ve Millete gidip Milli iradeyi ikna etmek yerine Medya ve Algı üzerinden halkı yönetme heveslilerin hevesini kursaklarında bırakmıştık. Şimdi üç-beş kişi kendilerine "Bursa" diyerek gazete ilanıyla "Korsan Aday" gösterisi ile sonuç alacaklarını mı sanıyorlar. Bu "DERİN" kişiler Aday veya Meclis üyeliği yerine "İlan iktidarı" oyunlarına başvurup bunun adını "Demokratik hakkımızı kullandık" mı diyecekler. "Gülümseyin" çağrısına ilanla destek verenlere Cumhurun çağrısıdır: Üstünüze Güldürmeyin!”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.