SON DAKİKA
Hava Durumu

Sokak Hayvanları İçin 5 Bin Su Kabı Dağıtıldı

Osmangazi Belediyesi'nin, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının susuz kalmaması için geçtiğimiz yıl başlattığı su kabı projesinde, gön

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2013 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2013 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sokak Hayvanları İçin 5 Bin Su Kabı Dağıtıldı
Osmangazi Belediyesi'nin, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanlarının susuz kalmaması için geçtiğimiz yıl başlattığı su kabı projesinde, gönüllü hayvan dostları aracılığı ile bu güne kadar 5 bin su kabı dağıtıldı. 


Tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan doğaya ve doğal yaşama saygılı, vatandaşlarının hayat kalitesini yükseltecek modern ve çağdaş şehircilik anlayışı ile bu güne kadar birçok başarılı projeye imza atan Osmangazi Belediyesi, sokak hayvanlarının sıcak yaz günlerinde su ihtiyacını karşılamak için 5 bin adet su kabı dağıttı. “Kabı Bizden, Su Sizden” adıyla başlatılan kampanya çerçevesinde mahalle muhtarlıkları, okullar ve hayvanları koruma derneği aracılığıyla dağıtımı gerçekleştirilen su kapları sayesinde, sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanlarının, sıcak yaz günlerinde su ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor. Sokak hayvanlarına gönüllü olarak su vermek isteyen vatandaşlar, belediyenin yaptırdığı su kaplarını, öncelikle mahalle muhtarlıkları, okullar ile Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi (Hamitler) ve Gruba-i Laklakan'dan (Irgandı Köprüsü yanı) bu kapları ücretsiz olarak temin edebiliyor.
Bursa’da bir ilke imza atarak geçen sene başlatılan su kabı dağıtım projesi ile birlikte yürütülen, şamandıralı otomatik su odaklarının sayısı da her geçen gün artıyor. Osmangazi'de piknik alanları ile yeşil alanlar olmak üzere, şehrin farklı noktalarına kurulan su odakları, su bulma sıkıntısı çeken başta kedi, köpek ve kuşlar olmak üzere birçok sahipsiz sokak hayvanın imdadına yetişiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.