SON DAKİKA
Hava Durumu

Törenle açılan Mahfel'in eski kiracısından deve yüküyle borç kaldı

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri kervanına katılan Mahfel, Bakan Çelik ve Başkan Altepe’nin de katıldığı görkemli bir törenle açı

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Törenle açılan Mahfel'in eski kiracısından deve yüküyle borç kaldı
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri kervanına katılan Mahfel, Bakan Çelik ve Başkan Altepe’nin de katıldığı görkemli bir törenle açıldı. Mahfel’in eski kiracısı Tahir Deveci’nin ödemediği 2 milyon liralık kira borcu ise törendeki övgü konuşmaları ve plaketlerin gölgesinde kaldı.

 

Kentin resmi kurumlar ve STK’lar arasında paylaşılamayan tarihi değeri Mahfel, Kurban Bayramı öncesinde düzenlenen görkemli bir törenle Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri kervanına katıldı. Açılışta; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Osmangazi Belediye Baflkanı Mustafa Dündar ve İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir de hazır bulundu. Yöneticilerin, Mahfel’in yeniden kullanıma kazandırılması için ne kadar çaba harcadıklarını anlattıkları konuşmaların ardından Nedim Akdemir’e çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi sunuldu. Herkesin memnun kaldığı çaylı simitli ikramlar, Mahfel’in eski kiracısı Tahir Deveci’nin İl Özel İdaresi’ne 2 milyon lira borçlu olduğu gerçeğini unutturdu.

1999 yılında yaşanan yangından sonra, gerek fiziki gerek kullanım yoğunluğu anlamında eski günlerine döndürülmeye çalışılan Mahfel’i bir yandan resmi kurumlar ve STK’lar paylaşamazken, diğer yandan mekân sahipsiz bırakıldı. Mekânı, İl Özel İdaresi’nden 10 yıllığına kiralayan ve kullanım süresi dolduktan sonra 2 yıl da işgal eden Tahir Deveci ardında 2 milyon lira borç bıraktı. Sözleşme gereği işgal süresinde kira bedeli 3 katına çıkıyor. Otopark dahil aylık 20 bin liraya kiralanan Mahfel’in işgal süresinde aylık kira bedeli 60 bin liraya çıkıyor. İl Özel İdaresi birikmiş borcu yasal yollardan tahsil etmek için mahkemeye başvururken, Deveci’den geriye kalan masa sandalyelerin tutarı borçtan düşülecek.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.