SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkyılmaz'dan ırkçı müdahale!

Alpaslan Yıldız Yaz aylarının başlamasıyla birlikte Suriyelilere yönelik kin ve nefret söylemleri tavan yaparken, CHP’li

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2019 22:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkyılmaz'dan ırkçı müdahale!
Alpaslan Yıldız
Yaz aylarının başlamasıyla birlikte Suriyelilere yönelik kin ve nefret söylemleri tavan yaparken, CHP’li Mudanya Belediyesi yetkilerini aşarak sahile gelen Suriyelilere müdahale etmeye başladı. Bursa’da son dönemde tavan yapan ırkçı söylem ve hareketlerle ilgili yetkililer sessizliğini korurken, Mudanya sahillerindeki ırkçı müdahaleye neden göz yumulduğu merak ediliyor.
Türkiye’de dönem dönem belli odakların Suriyeli sığınmacılara karşı nefret söylemi yaz aylarının başlamasıyla birlikte dozunu artırdı. Suriyelilerle ilgili yapılan tüm bu provokasyonlar ortadayken kamu idaresinin gerek kaymakamlıklar gerekse valilikler başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların neden sessiz kaldığı merak konusu. Yetişkin Sohbet Hattı Telefonda Canlı Ucuz Sohbet Hattı ile en Uygun Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Sohbet Hattı Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın. Irkçılığın kanunlarla yasaklandığı Türkiye’de gerek basın yayın kuruluşları gerekse sosyal medya mecraları kanalıyla köpürtülen Suriyeli düşmanlığıyla toplumun sinir uçlarıyla oynanmaya devam ediliyor.
TÜRKYILMAZ’DAN AKIL ALMAZ TALİMAT
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin devlet kararı ile kapılarını açarak ülkemize sığınmalarına izin verdiği Suriyeli sığınmacılarla ilgili belediyelerin sınırlama yetkisi olmadığı halde CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz dün sabah saatlerinden itibaren ilçe sahillerine gelen sığınmacılara zabıta marifetiyle müdahale etmeye başladı. Yetkisi olmadığı halde ırkçılık yaparak insanlara müdahale eden Mudanya Belediyesi, valilik, Kaymakamlık, emniyet ve jandarmada olan yetkiyi, sınırını aşarak kullanmaya kalktı.


DANIŞIKLI DÖVÜŞ GÖRÜNTÜSÜ
Mudanya sahillerinde birkaç gündür oluşan Suriyeli sığınmacı yoğunluğu Hayri Türkyılmaz’a iş yapan Ömer Aydoğdu isimli bir ajans sahibi tarafından iki gündür köpürtülüyor. Türkyılmaz’ın bir dönem danışmanlığını yapan ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Aydoğdu, bir süredir sosyal medya hesabı üzerinden ciddi şekilde Suriyeli sığınmacılara karşı kin ve düşmanlığı körüklüyor.  Üstelik Mudanya Belediyesi Basın Ofisi çalışanları tarafından da kin ve nefret söylemi içeren sosyal medya mesajlarının yayınlanmasının hemen ardından dün belediyenin sabah saatlerinden itibaren Suriyeli göçmenlere müdahale etmesi, planlı bir operasyon mu çekiliyor sorularını akıllara getirdi.

 
KENDİSİNİ DEVLETİN YERİNE KOYDU
Suriyeli sığınmacılarla ilgili müdahale talimatı verdikten sonra kendisine yakın internet sitelerine bir de açıklama yapan Türkyılmaz, "Ya bize uyacaklar ya da geldikleri ülkelerine geriye dönecekler" ifadelerini kullandı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kabul ettiği sığınmacıları bir anlamda ülkeden kovan Türkyılmaz, "Kendi insanlarımızın rahatsız edilmesine izin vermem" diyerek, sığınmacılara karşı oluşturulmaya çalışılan nefret korusuna gür bir sesle katıldı.  Türkyılmaz, "Hiç kimsenin başkalarını rahatsız etme özgürlüğünü engelleme hakkı yoktur. Bizim çocuklarımız onların özgürlüğü için şehit olurken analarımız ağlarken ülkem ağlarken ekonomimiz bu kadar kötüye giderken onların zevki sefa içinde yaşamaları ve bizim insanımızı rahatsız etmelerine tahammül edemeyiz" sözleriyle açık açık ırkçılık yapmaktan geri kalmadı.


YETKİSİZ ZABITA NÖBETTE
Sabah saatlerinde Suriyeli sığınmacılara müdahale ederek sahilden uzaklaştıran Mudanya Belediyesi zabıta ekipleri, Türkyılmaz’ın talimatı ile nöbet tutarak gelen sığınmacıları sahile bırakmıyor. Sahillerin sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi’nde olmasına rağmen o alana da müdahale eden Mudanya Belediyesi, Suriyeli sığınmacıların Mudanya halkını rahatsız etmesini engellediğini ileri sürdü. Türkyılmaz, devlet kurumlarıyla vatandaşı da karşı karşıya getirecek tehlikeli adımlar atarak nereye varmak istiyor olabilir?
DEVLET NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR?
Mudanya Belediyesi’nin sahildeki ırkçı müdahalesine Bursa Valiliği, Mudanya Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü gibi kurumların neden müdahale etmediği ise bilinmiyor. Devletin olan yetkisi kafasına göre kullanmaya kalkan CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bu cesareti nereden buluyor? Toplumda kin ve düşmanlığa yol açabilecek, Suriyeli sığınmacılarla toplumun gerilmesine yol açacak bu tür davranışlarla devlet neden müdahale etmiyor?
KAMU İDARESİ ÖNLEM ALMALI
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kapılarını açtığı Suriyeli sığınmacıların kontrolsüz bir şekilde ülkeye dağılması, gereken önlemlerin vakti zamanında alınmaması, kamu kurumlarının konuya hassasiyet göstermemesi nedeniyle yaşanan olumsuzluklar, her geçen gün daha da artıyor. Mudanya’da olduğu gibi plajların kontrolsüz ve düzensiz kullanılması nedeniyle oluşan görüntüler, Suriyeli sığınmacılara karşı tepkiyi de beraberinde getiriyor. Oysa plajlarda belli kurulların oluşturularak uygulanmasıyla sorun temelinden çözümlenecekken, işin kendi doğal akışına bırakılması sorunu büyütüyor. Kaymakamlıklar ve valiliklerin ilgili kamu kurumlarıyla koordineli atacakları adımlarla sorun büyümeden önlenecekken, kimsenin elini taşın altına koymaması sorunları her geçen gün artırıyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.