SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkyılmaz'ın 'Gezi' hayali hüsranla bitti

Mudanya’nın Yalıçiftlik Mahallesi’nde 110 bin zeytin ağacının suya kavuşması amacıyla inşa edilen gölet için 30 civarında ağacın sök

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 22:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 00:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkyılmaz'ın 'Gezi' hayali hüsranla bitti
Mudanya’nın Yalıçiftlik Mahallesi’nde 110 bin zeytin ağacının suya kavuşması amacıyla inşa edilen gölet için 30 civarında ağacın sökülmesini fırsat bilen Mudanya Belediyesi, Tirilye halkını eyleme çağırdı. Vatandaş eyleme yüz vermeyince CHP’li Nurhayat Altaca konuyu Meclise taşıdı ancak provokatif açıklamalara AK Parti Milletvekili Bennur Karaburun’dan anında yanıt geldi.

Mudanya Yalıçifllik’te DSİ tarafından 110 bin zeytin ağacının suya kavuşması için 17 trilyon lira yatırımla inşa edilen göleti besleyecek kanallar için 30 civarındaki zeytin ağacının sökülmesini fırsat bilen Mudanya Belediyesi, provokatif haberlerle üreticileri eyleme davet etti. Bölgede zeytin katliamı yapıldığını ileri süren CHP’li Mudanya Belediyesi, gerek kendi resmi internet sitesi gerekse belli yayın organlarıyla algı oluşturma çabasına girdi. Başkan yardımcısını göndererek vatandaşları eyleme çağıran Başkan Hayri Türkyılmaz’a vatandaşlar yüz vermedi. İki başkan yardımcısını yanına alarak bölgeye giden Türkyılmaz, vatandaş gelmeyince sökülen bir ağacın önünde poz verip, belediyenin internet sitesi üzerinden bunu servis etti.

KAYIŞOĞLU İLE MECLİSE TAŞIDI

Hayalini kurduğu “Gezi” benzeri bir eylemi yaptıramayan Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nu devreye soktu. Kayışoğlu Meclis genel kurulunda söz alarak Yalıçiftlik’te zeytin katliamı yapıldığını ileri sürdü. Gölet inşa edilen alanda su kaynağının yetersiz olması nedeniyle başka bir bölgeden su taşımak amacıyla asırlık zeytin ağaçlarının söküldüğünü söyleyen Kayışoğlu, yaşananların iktidarın öngörüsüz olduğunu ve beceriksizliğini ortaya koyduğunu iddia etti. Kayışoğlu her zaman olduğu gibi yine konuşmasını sloganla tamamlayarak “Bu ağaç katliamını yapmayın diyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

KARABURUN GERÇEKLERİ AÇIKLADI

Önce CHP’li Mudanya Belediyesi ardından da CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından önemli bir yatırıma yönelik provokatif açıklamalar üzerine AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek gerçekleri açıkladı.  Karaburun, DSİ tarafından Yalıçiftlik Mahallesi'ne yapılan göletin su ihtiyacının karşılanması için zeytin ağaçlarının usulsüz kesildiğini iddia eden CHP Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın provokatif eylemlere geçtiğini savunarak, "Belediyenin sosyal medya üzerinden yaptığı eylem çağrılarına vatandaşlarımız geçit vermemiş, kendisi dahil toplam 6 kişinin katıldığı eylemde Mudanyamızın eşsiz doğasında spor yapıp, fotoğraf çektirip geri dönmüşlerdir" dedi.
“10 MİLYON İLAVE GELİR SAĞLAYACAK”
Karaburun, Mudanya Yılıçiftlik Göleti'nin halkın istekleri doğrultusunda yapıldığını belirterek, "Barajın temel yüksekliği 35,5 metre olup toplamda 480 bin metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak. Yaklaşık 110 bin ağacın kapalı sulama yöntemiyle sulanacak olması, ürün verimliliği ve kalitesini artıracaktır. Bu durumun üreticilerimize ortalama 10 milyon liralık ilave gelir sağlayacağını düşünmekteyiz" ifadelerini kullandı.
Karaburun, şöyle konuştu: "Marmara Denizi'ne dökülen ve yöre halkı tarafından Karanlık Dere olarak adlandırılan Tirilye Merası'ndan akan suyun Yalıçiftlik Barajı'na ulaştırılması için projeye ek ishale hattı çalışması yapıldı. Boru hattını geçeceği güzergah üzerinde bulunan ve sökümü gerçekleştirilen 35-40 zeytin ağacının kamulaştırma bedellerine ek olarak 30 yılda vereceği ürün hesaplanarak bedeli hak sahiplerine ödendi. CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise provakatif eylemlere geçti. Belediyenin sosyal medya üzerinden yaptığı eylem çağrılarına vatandaşlarımız geçit vermemiş, kendisi dahil toplam 6 kişinin katıldığı eylemde Mudanya’mızın eşsiz doğasında spor yapıp, fotoğraf çektirip geri dönmüşlerdir."

BİNLERCE ZEYTİN AĞACI RAHTA KURBAN EDİLDİ

Zeytin üreticisine nefes aldıracak dev bir yatırım olan gölet için 30 civarındaki ağacın sökülmesine zeytin katliamı diye yaygara kopararak Mudanya Belediyesi, son 3.5 yılda on binlerce zeytin ağacının müteahhitler tarafından yok edilmesine ses çıkarmadı. Zeytin Yasası’na rağmen 18 uygulaması ile zeytinlikleri arsaya dönüştüren Mudanya Belediyesi, zeytin ağaçlarının ve zeytinlik alanların yok edilmesi nedeniyle soruşturma geçiriyor. Geçtiğimiz günlerde meclis üyeleri bu dönem alınan 3 meclis kararı nedeniyle müfettişlere savunma verdi.

(Zeynep GÜMÜŞ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.