SON DAKİKA
Hava Durumu

Ulu Cami'de Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Mahkeme salonunda şehit olan Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Bursa Ulu Camii’nde gıyabî cenaze namazı kılı

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ulu Cami'de Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı
Mahkeme salonunda şehit olan Mısır’ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Bursa Ulu Camii’nde gıyabî cenaze namazı kılındı. 
Mısır’ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, dün mahkemede söz aldıktan sonra baygınlık geçirerek hayatını kaybetti. 68 yaşında hayatını kaybeden Mursi için bütün Türkiye’de olduğu gibi Bursa Ulu Camii’nde de Bursa İl Müftüsü İzani Turan tarafından gıyabî cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze namazının ardından Mursi için dua edildi. Törene çok sayıda vatandaş, sivil toplum kuruluşu ve siyasetçiler katıldı. Cenaze namazına katılan vatandaşlardan Oğuz Düzgün, “Hüzünlüyüz, ama bir o kadar da adelet için umutluyuz. Umarım İslam dünyası ve genelde de insanlığın içinde bulunduğu bu adaletsiz girdabından kurtulacağız” dedi. Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Bütün dünya Mursi’yi tanıyor ve mücadelesini biliyor. Allah herkese onun gibi mücadele etmeyi nasip etsin. Başımız sağ olsun” diye konuştu. Ulu Cami’de ikindi namazında bir gıyabî cenaze namazı daha kılınacak. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.