SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Milli Parkı silah sesleriyle yankılandı

Uludağ Milli Parkı'nda kamp yapan Bursalı dağcılar, geceyi kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan taciz ateşleri altında geçirdi. 

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2018 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2018 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Milli Parkı silah sesleriyle yankılandı
Uludağ Milli Parkı'nda kamp yapan Bursalı dağcılar, geceyi kimliği belirsiz kişiler tarafından açılan taciz ateşleri altında geçirdi. 
Hafta sonunu Uludağ Milli Parklar bölgesinde geçirmek isteyen Bursalı dağcılar, Karagöl kenarında kamp kurdu. Zirvenin serinliğinde yıldızların aydınlattığı gece, gölün kenarına gelen kimliği belirsiz kişiler tarafından zehir edildi. Araçlarındaki projektörü açan kişiler, dağcıların ışıkları söndürmesi için yaptığı ikaza, silahları ile cevap verdi. Peş peşe patlayan silahların ardından geceyi tedirgin ve huzursuz geçirdiklerini ifade eden ULUDAK Başkanı İsmet Şentürk, “Ayrıca Kilimli Göl taraflarından da aralıklarla silah sesleri geliyordu. Kurdukları masada kendileri silahları ile eğlenirken, biz huzursuz olduk. Sabah ise kim olduğunu bilmediğimiz kişiler tehditkar tavırlarını sürdürdü” dedi.

Şentürk, “Uludağ'a gelen gidenin haddi hesabı yok. Hâlâ ne bir güvenlik, ne bir denetim var. Telefon edip yardım istesen her yerden telefon da çekmiyor. Uludağ Milli Parkının kontrol ve denetime ihtiyacı var. Yaban hayatı tehdit altında olup, bu kişilerin keyfi davranışlarına terk edilmemelidir. Göller ve çevresindeki konaklama alanlarında yakılan ateşle alpin çayırlar yok olmaktadır. Gelenlerin atıkları ile her geçen gün bölge daha fazla kirlenmektedir. Bu sahipsizlik ve denetimsizlik bize yakışmıyor. Yaktıkları ateşten mermi kutularını aldık. Yaklaşık 100 mermi harcanmış. Harcanan mermi sayısı yaşanan olayın vahametini anlatıyor” diye konuştu. (İHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.