SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'nde bütünleme sınavı krizi!

ALPASLAN YILDIZ Bursa Uludağ Üniversitesi’nde dönem sonunda akademik takvimde yapılan d

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2019 21:45
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesi'nde bütünleme sınavı krizi!
ALPASLAN YILDIZ
Bursa Uludağ Üniversitesi’nde dönem sonunda akademik takvimde yapılan değişiklik on binlerce öğrenciyi çileden çıkardı. Final ile bütünleme sınavlarının 1 gün arayla yapılacak olmasına tepki gösteren Öğrenci Konseyi Başkanı Mücahit Mert, "Dersi geçemeyecek olan öğrenciler nasıl bir günde sınava hazırlanacak?" dedi. Şimdi gözler Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a çevrilirken, yarıyılda yapılan değişikliğin geri çekilmesi isteniyor.
Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri akademik takvimde yapılan değişikliğin ardından Görükle Kampüsü’nde toplanarak, uygulamayı protesto etti.  Öğrenciler adına açıklamayı Öğrenci Konseyi Başkanı Mücahit Mert, dönem sonunda akademik takvimde yapılan değişikliklere tepki gösterdi.
“ÖĞRENCİLER BİLETLERİNİ BİLE ALMIŞTI”
Final sonuçlarının açıklanmasıyla ve bütünleme sınavları arasında bir gün olduğunu dile getiren Mert, "Dersi geçemeyecek olan öğrenciler nasıl bir günde sınava hazırlanacak? Daha uygun olsun diye uçak biletlerini önden alan öğrenciler son anda değiştirilen akademik takvim nedeniyle maddi sıkıntı yaşayacak. Yeni akademik takvim ile güz döneminde bir buçuk ayda yapılan vizeler bahar döneminde sadece bir haftada yapılmak isteniyor. Bir buçuk ayda açıklanamayan sınavlar bir haftada adaletli bir şekilde nasıl açıklanacak? Bu öğrenciler çalışma zamanı nasıl yaratabilir?" dedi.
ÖĞRENCİLERİN TALEBİ REDDEDİLDİ
Üniversite yönetimine konuyla ilgili çok sayıda dilekçe verdiklerinin altını çizen Mert, yönetimin tek bir dilekçe ile talepleri reddettiğini söyledi.  Mert, "Arkadaşlarımızdan yüzlerce dilekçe topladık ve bunları rektörlüğe teslim ettik. Üniversite Rektörlüğümüz yine tek bir dilekçeyle bu talepleri reddetti. Vize sınavları ders işlenen zaman aralığında yapıldı ve bu süreç bir buçuk ay üzerine yayıldı. Ciddi manada şaka gibi. Bu olay öğrencinin aklıyla alay etmektir. Bursa Uludağ Üniversitesi’nde vize ile final sınavları arası 2 haftadır. Bir öğretim görevlisinin 3 bin tane öğrencisi varsa 3 bin sınav kâğıdını okuyacak ve 2 gün içerisinde sisteme girecek. Bu öğrenciler arasından sınavı geçemeyecek olan varsa bir gün sonra bütünleme sınavına girecek. Üniversite yönetimi, ‘Sizler üst düzey bilgi sahibisiniz. Hepiniz birer bilim insanısınız. 12 saatte çok rahat bir şekilde bu dersleri geçebilirsiniz’ diyor. Bizlerin bilgi düzeyini bu kadar yüksek gördükleri için kendilerine teşekkür ediyoruz" diyerek tepkisi gösterdi.


SOSYAL MEDYA’DA BÜYÜK TEPKİ 
Öte yandan Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından açıklanan bahar yarıyıl akademik takvimine yüzlerce öğrenci sosyal medyadan büyük tepki gösterdi. Seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışan öğrenciler, oluşturdukları taglarla üniversite yönetimini kararından dönmeye davet etti. Öğrenciler, mağdur edildiklerini belirterek, sorunun bir an önce çözümlenmesini talep etti. Öğrenciler, Twitter hesaplarından #UludağÜniversitesiSaçmalıyor başlığı altında eleştirilerini duyurmaya devam ediyorlar.


GÖZLER REKTÖR ULCAY’DA
Öğrencilerin isyanı devam ederken gözler Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’a çevrilmiş durumda. Akademik takvimin açıklanmasından itibaren öğrencilerin tepkilerinin yükseldiği üniversitede yaşanan soruna Ulcay’ın müdahale etmesi istenirken, rektörün sessizliğini koruması da tepkilere neden oluyor.  Ulcay’ın öğrencilerin taleplerine duyarsız kalması tepkilerin de hızla artmasını beraberinde getiriyor. Kamuoyunda Ulcay’ın yaşananlara müdahale ederek öğrencilerin sorunlarının çözümünde etkili olması beklentisi de sürüyor.
İŞTE O DUYURU
Bursa Uludağ Üniversitesi Öğrenci işleri tarafından yapılan ve büyük tepkiye yol açan duyuruya göre, 25 Ocak 2019 tarihinde başlaması gereken dersler, yapılan değişiklikle 14 Ocak 2019 tarihinde başlayacak. Yarıyıl Sonu Sınavları (25 Ocak) ile Bütünleme Sınavları (28 Ocak) arasında sadece 2 gün olacak. Yarıyıl tatili 1 ay yerine iki hafta sürecek ve Bahar Dönemi Eğitim – Öğretim takvimi 14 Şubat 2019’da başlayacak. Uludağ Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Bahar Eğitim – Öğretim Yılı’nın Ramazan Bayramı nedeniyle 68 iş günü olacağını belirterek bunun 70 iş gününe tamamlanması için takvimin bir hafta öne çekildiği duyurdu.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.