SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'ne girişler artık ücretsiz

Uludağ Üniversitesi’ne araçların ücretsiz girişi hakkında Danıştay’ın aldığı karar bu haftadan itibaren uygulanmaya başlandı. Özellikle

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2015 14:48
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2015 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesi'ne girişler artık ücretsiz
Uludağ Üniversitesi’ne araçların ücretsiz girişi hakkında Danıştay’ın aldığı karar bu haftadan itibaren uygulanmaya başlandı. Özellikle Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne hasta getiren vatandaşlar bu durumdan çok memnun olduklarını dile getiriyor.
Bursalı avukat Erol Kılıkçıer, üniversite kapılarının ücretsiz olması için Bursa 2. İdare Mahkemesi’ne başvurusunun reddedilmesi üzerine davayı Danıştay’a taşımıştı. Danıştay ise “kamuya açık alanlara girişte halktan ücret alınamayacağı” ilkesine dayanarak Kılıkçıer’i haklı buldu ve Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’ne 3 lira 75 kuruş olan girişlerin, ücretsiz olmasına karar verdi. Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü de yüklenicinin yatırım yapmadan ve vatandaşın aracının güvenliğini sağlayan hizmetler vermeden sözleşmenin devam edemeyeceği gerçekliğinden yola çıkarak, Danıştay’ın kararına göre ücretsiz araç girişi uygulamasına bu haftadan itibaren başladı. Bu durum özellikle Tıp Fakültesi Hastanesi'ne hasta getiren vatandaşları son derece memnun etti.
Üniversiteye hastanesine aracıyla gelen vatandaşlar bu kararın çoktan verilmiş olması gerektiğini vurgularken, “Hak yerini buldu. Her seferinde 3,75 lira ödemek asgari ücret alan birini çok zorluyordu. Uygulama için Danıştay'a ve Uludağ Üniversitesi'nin yeni yönetimine teşekkür ediyoruz"dediler.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.