SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Üniversitesi'ne yeni rektör adayı

Ömer Karakaya YÖK'ün internet sitesinde yayımlanan 11 üniversite için rektör

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ Üniversitesi'ne yeni rektör adayı
Ömer Karakaya
YÖK'ün internet sitesinde yayımlanan 11 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanından sonra harekete geçen Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, bugün YÖK’e Uludağ Üniversitesi’ne rektör olmak için adaylık başvurusu yaptı. 
YÖK'ün internet sitesinde 11 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanı yayımlandı. Buna göre Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Munzur Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne rektör ataması yapılacak. Birçok tartışmayla gündeme gelen Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulucay’ında yayımlanan ilandan sonra koltuğu sallanacak gibi görünüyor. Ulcay’ın karşısında birçok güçlü adayın çıkacağı düşünülürken bugün kulislere bomba gibi bir haber düştü. Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Uludağ Üniversitesi’ne rektör olmak için YÖK’e adaylık başvurusunda bulundu.
Tevfik Yücedoğru Kimdir?
1956 yılında Çanakkale/ Misvak’ta doğdu. 1975’te Biga İmam-Hatip Okulu’ndan mezun oldu. 1980 yılında Bursa Yüksek İslâm Enstitüsünü bitirdi. Ereğli İmam-Hatip Lisesi’nde meslek dersleri öğretmenliği yaptı. 1982 yılında Bursa Yüksek İslâm Enstitüsü’ne kelâm Asistanı olarak atandı. "Eş’arî ve Mâtüridî Mezheplerinin Tekvîn Sıfatı Anlayışı" isimli teziyle Yüksek Lisans’ını 1986 yılında, "İslâm İtikâdında Yaratılış" adlı teziyle 1992 yılında doktorasını tamamladı. 1994 yılında Yardımcı Doçent olarak Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelâm Anabilim Dalı öğretim üyeliğine atandı. Bir süre Türkmenistan Mahdumkuli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Daha sonra profesörlük unvanı alan Tevfik Yücedoğru, Yusuf Ulcay ile birlikte rektör yardımcılığı görevine geldi. Yücedoğru halen Uludağ Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı görevine devam etmektedir.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.