SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ ve Tetova işbirliği

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ (UÜ), MACARİSTAN TETOVA DEVLET ÜNİVERSİTESİ İLE ORTAK ÇALIŞMALAR YAPABİLMEK AMACIYLA KARŞILIKLI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2015 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2015 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ ve Tetova işbirliği
Uludağ Üniversitesi (UÜ), Macaristan Tetova Devlet Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapabilmek amacıyla karşılıklı işbirliği protokolü imzaladı.

 

 
UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eray Alper, Prof. Dr. Mehmet Yüce, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cenk Aydın, Macaristan Tetova Devlet Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hajri Ziba ve yöneticilerin hazır bulunduğu tören ile imzalanan protokol çerçevesinde iki üniversite arasında spor bilimleri alanında çeşitli işbirlikleri gerçekleştirilecek. Protokole göre UÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve Tetova Devlet Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi bilim insanı değişim programı ve ortak araştırma çalışmalarını teşvik etme, lisans ve lisansüstü öğrenci değişimi, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler, akademik araştırma verileri ve teknik materyal değişimi, bilimsel araştırmalarda birlikte çalışma ve ortak yayınlama ile seminer, sempozyum, kongre ve spor bilimleri alanındaki eğitim programları konularında akademik ve bilimsel faaliyetlerin ortak düzenlenmesi konusunda işbirliği yapacaklar. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde geçerliliğini koruyacak olan protokolün, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) onay vermesinin ardından uygulamaya koyulması planlanıyor.
İmza töreninde Uludağ Üniversitesi hakkında konuklara bilgi veren Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’nin büyüklük açısından ilk 20 üniversitesi arasında girdiklerini söyledi. 70 bine yakın öğrencileri bulunduğunu belirten Ulcay, 2 bin 500 akademisyen ve 3 bin 500 çalışana sahip olduklarını vurguladı. Spor Bilimleri Fakültesi olarak imzaladıkları protokol çerçevesinde hedeflenen projelerin gerçekleştirilebilmesi durumunda farklı alanlarda da Tetova Devlet Üniversitesi ile işbirliğine yapmak istediklerinin altını çizdi. Türkiye’de okuyan Balkan ülkeleri kökenli öğrencilerinin bir kısmının Türkiye’de kaldığını, bir kısmının da Avrupa’ya gittiğini ifade eden Rektör Ulcay, öğrencilerin aldıkları eğitimleri kendi ülkelerinin faydasına kullanmasının kendilerini daha mutlu edeceğini söyledi.
İmzalanan işbirliğinin Türkiye ve Macaristan üniversiteleri arasındaki köprüleri geliştireceğini aktaran Tetova Devlet Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hajri Ziba ise spor alanında yapılan işbirliğinin farklı bilimsel alanlarda da devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.
(AÇ)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.