SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'da facia geliyorum diyor

Burak TOK Kış sezonunun başlamasıyla birlikte Uludağ’da yürüyüş yapıp mahsur kalanl

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2018 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2018 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ'da facia geliyorum diyor
Burak TOK

Kış sezonunun başlamasıyla birlikte Uludağ’da yürüyüş yapıp mahsur kalanlarla ilgili haberler gelmeye başladı. Sabah kalkan kontrolsüz bir şekilde Uludağ’da bilgisiz, bilinçsiz, gerekli ekipmanı olmadan dağ yürüyüşü yapmaya kalkıyor. Hem kendi canını tehlikeye atıyor hem de kurtarma ekiplerini, sağlık ekiplerini tehlikeye sürüklüyor.

Uludağ’da son günlerde yürüyüşe çıkıp kaybolan, mahsur kalan insan haberleri yağıyor adeta ajanslara. Kar yağışıyla bembeyaz olan Uludağ’da bilmedikleri etaplara, tehlikelerini göz ardı ederek yürüyüş yapmaya kalkan kişi ya da gruplar büyük tehlike oluşturuyor. Uludağ’daki yürüyüş alanları bilmeyen ve gerekli ekipmanları olmayanlar için büyük tehlike oluşturuyor.

ÖNLEM ALINMALI

Uludağ’da geliyorum diyen faciaya önlem alınmalı. İzinsiz ve kontrolsüz yürüyüşlere izin verilmemeli ve cezai müeyyideler getirilmeli. Kot pantolon ve sıradan bir montla Uludağ’da yürüyüş yapmak, hele kontrolsüz parkurlara yönelen insanların hayati tehlikesinin yanı sıra kurtarma ekipleri ve sağlık ekiplerini de saatlerce uğraştırıp, başka müdahalelerden alı koyuyor.

DAĞCILAR TEPKİLİ

Güvenlik önlemi alınmadan, yol iz bilmeden Uludağ’da yürüyüş yapmanın adeta intihar girişimi olduğunu dile getiren dağcılar, “Kendini bilmez 3-5 cahil, fantezi için Uludağ’da yürüyüş yapıyor akıllarınca. Bunlar yüzünden dağa çıkan doğa yürüyüşçüleri de zarar görüyor. Yüzlerce kurtarma ekibi, sağlık ekibi, helikopterler bu cahilleri aramak için seferber oluyor. Hem kendi canlarını tehlikeye atıyorlar hem de yüzlerce insan onlar için sabahlara kadar seferber oluyor” ifadesini kullandı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.