SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'da kanlı rant savaşı!

Alpaslan YILDIZ Yıllardır bir türlü devletin düzen kuramadığı Uludağ’da r

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 21:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 23:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ'da kanlı rant savaşı!
Alpaslan YILDIZ
Yıllardır bir türlü devletin düzen kuramadığı Uludağ’da rant savaşına giren çetelerin kapışmaları önceki akşam cinayetle sonuçlandı. Beceren’de korumalarla kayak hocası olduğu bildirilen Yahya Kemal Usta arasında başlayan kavga 100’ü aşkın kişinin dahil olması ile adeta meydan savaşına döndü. Silahların patladığı kavgaya jandarma 237 personelle müdahale etti, 18 kişi gözaltına alındı.
Uludağ’da yıllardır devlet kurumları arasında yaşanan yetki kargaşası nedeniyle bölgeyi mesken tutan ve rant savaşına giren çetelerin kapışmasında kan aktı. Bölgedeki rant için sık sık kavga ederek güç gösterisi yapan gruplar arasında yaşanan kavgada bir kişi ölürken 3 kişi silahla yaralandı. Yine yaklaşık 30 kişinin kavga sırasında çeşitli yerlerinde darp olduğu bildirildi.
BECEREN OTEL’DE BAŞLADI
Bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavga Winterfest Açık Hava etkinliğinin yapıldığı Beceren Otel’de başladı. Beceren Kafe'de Bursa Kayak Öğretmenleri Derneği Başkanı ile otel görevlileri otel özel güvenlikçileri arasında önceden bulunan husumet vardı. . İddiaya göre Kayak Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Kemal Usta alkollü bir şekilde otelin tuvaletine girdi. Çıkışta ücret istenmesine sinirlenen Usta görevliye saldırdı. Yaşanan gerginlikte dernek üyesi Yahya Kemal Usta, E.Ç. ve R.Ö. isimli şahıslar ile özel güvenlik oldukları belirlenen S.Ç.,R.B. ile otel çalışanı A.Ö. birbirini karşılık olarak darp etti. Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma 3 kişiyi gözaltına aldı.
TOPLANIP GELDİLER
Bu olayın yaşanmasının ardından Usta, dernek üyelerinden ve diğer gruplardan oluşan yaklaşık 100 kişiyi toplayarak Genç Yazıcı Otel'de konaklayan ve darp olayına karışan özel güvenlik görevlilerine saldırdı. Otelin camlarını indiren grupla güvenlikçiler arasındaki kargaşa sırasında özel güvenlik görevlilerinden M.S. belinden çıkardığı tabanca ile rastgele ateş etmeye başlayınca göğsünden isabet alan 19 yaşındaki Yusuf Köse hayatını kaybederken, H.S. isimli şahıs da yaralandı. Olaya anında müdahale eden jandarma timleri olayda kullanılan 2 adet tabanca ile birlikte olayın şüphelilerini gözaltına aldı. Olay yerine 237 jandarma görevlisi sevk edildi.
JANDARMA KISA SÜREDE BASTIRDI
Bursa Kayak Öğretmenleri Derneği'ne mensup grup üyeleri üzerinde yapılan üst aramalarında ise 1 adet ruhsatsız tabanca ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Olay yerine sevk edilen 9 JÖH Timi, 10 Asayiş Timi, 6 İstihbarat Timi, 2 Trafik Timi 1 JASAT Timi ve Olay Yeri İnceleme Timlerinin bulunduğu 237 jandarma kısa sürede yaşanan gerginliği bastırdı. Görgü tanıklarının ifadeleri ve incelenen kamera kayıtları sonrası 15 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikat sürerken, olayın yaşandığı 1. Bölgede alınan önlemler sürdürülüyor.
CENAZE AİLEYE TESLİM EDİLDİ
Uludağ’da kayak eğitmenleri ile bir otelin özel güvenlikçileri arasında yaşanan silahlı kavgada hayatını kaybeden Yusuf Köse’nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Cenazenin getirildiğini duyan Köse’nin yakınları adli tıp kurumuna akın etti. Köse’nin cenazeyi bekleyen annesi güçlükle ayakta durdu. Otopsi yapıldıktan sonra cenazeyi teslim alan aile gözyaşlarına hâkim olamadı. Köse’nin annesinin feryatları yürek burktu.
ULUDAĞ’DA NELER OLUYOR?
Devlet kurumları arasındaki yetki kaosunun yıllardır giderilemediği Uludağ’da devletin boşluğunu rant çeteleri doldurmaya çalışıyor. Yıllardır kavga dövüşün eksik olmadığı Uludağ’da rant pastasının büyüklüğü yaşananların da en önemli nedeni. Bölgede kayak, kızak, kar motoru, atv ve fotoğraf işlerinin yıllık rantının 50 milyon lirayı bulduğu ifade ediliyor. Rant bu kadar yüksel olunca rant çeteleri de hakimiyetlerini kurarak bu rantın üzerine çökmek için çaba harcıyor. Sık sık kavga çıkarıp bölgede gözdağı vermeye kalkan çetelere bir türlü dur denilememesi, illegal oluşumların hayat bulmasına da yol açıyor. Bursa Şehir Gazetesi, daha önce Teleferik AŞ ile ilgili haberleriyle konuyu gündeme taşımış, devletin Uludağ’daki bu başıboşluğa ve ranta dayalı illegal yapılara karşı önlem alması gerektiğini vurgulamıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.